Na Zlataru rasprodati skoro svi placevi i kuće: Turizam se brzim koracima razvija na srpskoj planini (FOTO)

01.09.2021

19:34 >> 19:46

0

Autor: J. V.

u odnosu na period od pre deset godina slobodnih placeva skoro i da nema

Na Zlataru rasprodati skoro svi placevi i kuće: Turizam se brzim koracima razvija na srpskoj planini (FOTO)
RINA

Nakon duže od dvadeset godina čekanja Novovarošani su dobili svoj, kako ga nazivaju – auto-put.

Deonica od raskrsnice na Branoševcu do centra planine Zlatar je potpuno završena, a ovaj put će biti od velike koristi meštanima, ali i turistima kojih je poslednjih godina u ovom delu Srbije sve više.

– Deonica je duga jedan kilometar, ali je od izuzetnog značaja. To je put u srce našeg turističkog centra i sada će svim turistima biti mnogo lakše da stignu do destinacije. Ono što je najvažnije jeste da će biti mnogo bezbednije za sve pešake i vozače. Put je moderan, širine od šest do osam metara, a izgrađene su i pešačke staze kao i postavljena zaštitna ograda. U ovaj put nije ništa ulagano preko 30 godina, a rekonstrukcija je bila neophodna na svakih 10, zato je bio i potpuno uništen – izjavio je za RINU predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

RINA

Brojni investitori već su izrazili svoje interesovanje za ulaganje na planinu Zlatar, tako da u odnosu na period od pre deset godina slobodnih placeva skoro i da nema.

RINA

– Velika je potražnja, a cene su višestruko skočile. Nekada je ar zemljišta na Zlataru koštao oko 1.000 evra, a sada se ne može naći ispod 5.000 evra i kreće se do 10.000. Kuće su se nekad prodavale za 20.000 evra, a sada je njihova cena oko 35.000 evra. Naša planina i prirodne lepote kojima obiluje ovaj kraj visoko su pozicionirane na turističkoj mapi Srbije, što potvrđuje i sve veći registrovan broj noćenja u privatnom i hotelskom smeštaju. Dobra putna infrastruktira je jedan od osnovnih preduslova za razvoj turizma na Zlataru i zato je završetak ove deonice od velikog značaja – rekao je Vasiljević.

Pročitajte još:

Vrednost radova je milion evra, sredstva je obezbedila država Srbija preko JP “Putevi Srbije”, radove na ovoj veoma zahtevnoj saobraćajnici izvode “Putevi Užice”.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti