Žitelji Cerja se žale na oboreno drveće na putu: Deca ne mogu do škole da stignu

26.01.2021

09:39

0

Ipak, iz Iz Opštine navode da je kolovoz potpuno prohodan za svaki saobraćaj

Žitelji Cerja se žale na oboreno drveće na putu: Deca ne mogu do škole da stignu
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Putem od niškog sela Cerje do Kamenice, kako navode meštani, ne može da saobraća autobus koji prevozi decu do škole jer je popadalo drveće, a ima i dosta rupa, pa su se obraćali i opštini Pantelej za pomoć, ali su od nje, kažu, dobili odgovor da sami reše problem.

Iz Opštine za Južne vesti navode da je put potpuno prohodan za svaki saobraćaj, kao i da je saniran od poledice i rasčićen od oborenih grana.

Foto: 24sedam/Goran Sivački/Ilustracija

– Od sela Cerja do sela Kamenica popadalo je drveće gde ne može da prolazi autobus do sela. Đaci ne mogu da idu u školu. Put je katastrofa, rupa do rupe, opština Pantelej je rekla da sami zakrpimo rupe i isečemo grane – navode meštani.

Međutim, iz Opštine tvrde da je put između Cerja i Kamenice potpuno prohodan za sve vrste vozila, pa i za autobuski prevoz, a u saniranju su, kako navode, učestvovali i meštani.

– Zahvaljujući reagovanju meštana sela Cerje koji su se na terenu pridružili operativnoj intervenciji gradskog Štaba za zimsko održavanje i preduzeća “Trejs” kojem su povereni poslovi održavanja putnih pravaca ovog ranga, tako da je put saniran od poledice i raščišćen od popadalih grana, usled poslednjih snežnih padavina u brdsko-planinskim predelima – navode iz opštine Pantelej.

Pročitajte još

Prema njihovim saznanjima, kako navode, izostao je polazak gradskog prevoza samo u jednom jutarnjem terminu. Za rupe u asfaltu na koje se meštani žale, kažu da je nadležna Direkcija za izgradnju grada Niša, ali da će i Opština nastojati da radovi budu izvedeni čim vremenski uslovi to dozvole.

Kada će zakrpiti rupe na putu u selu Cerje, portal Južne vesti su upitale i Direkciju, ali do objavljivanja teksta nije stigao odgovor.

Gradski većnik Miroslava Đokića takođe kaže da je problem rešen.

– Juče su bila vozila, dva stabla su bila manje i granje i to su uklonili, nema problema sada. Baš smo sada poslali vozilo da uklanja sneg. Što se tiče rupa, prvo lepo vreme, kad dozvole uslovi – odgovara Đokić.

Inače, u Nišu se sve češće javljaju rupe na putevima, a danas je zbog jedne u Ulici Vojvode Gojka oštećeno nekoliko automobila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike