Mrki medvedi na Jadovniku se probudili iz zimskog sna i mnogo su gladni: Miloš i Mališa na hranilištu Kašan večerali tri sata (FOTO)

23.02.2021

08:29 >> 13:02

0

Medved Miloš se prati već nekoliko godina

Mrki medvedi na Jadovniku se probudili iz zimskog sna i mnogo su gladni: Miloš i Mališa na hranilištu Kašan večerali tri sata (FOTO)
Copyright Foto: RINA

Najpoznatiji mrki medved na jugozapadu Srbije probudio se iz zimskog sna. Čuveni Miloš usnimljen je na hranilištu Kašan na Jadovniku gde je došao po večeru.

– I inače na hranilište dolazi samo u noćnim satima, a tako je bilo i ovaj put. Izgleda da je dugo bio u zimskom snu, pa je večerao oko tri sata. Medved Miloš se prati već nekoliko godina i za to vreme poslato je oko 20.000 podataka. Ponekad se dešava da tokom zime menja svoje brloge – rekao je za RINU Vjekoslav Joksimović predsednik UG “Jadovnik” iz Prijepolja koje okuplja ljubitelje životinja.

Foto:RINA/Ug-Jjadovnik

Pročitajte još:

Uz Miloša se ovog februara, iz zimskog sna probudio još jedan mrki medved koji je takođe posetio hranilište.

– Radi se o jedinki kojoj smo dali ime Mališa. On se na našoj teritoriji pojavljuje od prošle godine, od kad ga je ostavila majka. Radi se o mladoj jedinki – kaže Joksimović.

Do sada mrki medvedi sa planine Jadovnik nisu pravili veće štete u seoskim domaćinstvima. Tome doprinosi upravo i hranilište Kašan na koje se godišnje iznese od 30 do 50 toma hrane, pa medvedi ne traže obroke na drugim mestima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike