Nastavljaju se ulaganja: Mačvanski okrug ima značajne turističke potencijale

27.02.2021

13:50

0

Autor: L. Đ. T.

Od posebnog je značaja izgradnja auto-puta Ruma - Šabac - Loznica, koji će unaprediti šanse za ekonomski razvoj ovog kraja ali i čitave Zapadne Srbije - ka

Nastavljaju se ulaganja: Mačvanski okrug ima značajne turističke potencijale
Copyright Etno selo Vrhpolje Foto:Printscreen/GoogleMaps/Slavko Markovic

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviće da ulaže u turističke projekte u Mačvi, jer ceo Mačvanski okrug ima značajne turističke potencijale koje je potrebno razvijati, rekla je prilikom posete Malom Zvorniku i Ljuboviji ministarka Tatjana Matić.

– Od posebnog je značaja izgradnja auto-puta Ruma – Šabac – Loznica, koji će unaprediti šanse za ekonomski razvoj ovog kraja ali i čitave Zapadne Srbije, i neophodno je da već sada ubrzano podižemo turističke destinacije u ovom delu naše zemlje, kako bi nove prilike bile iskorišćene u punom kapacitetu – rekla je Matićeva, navedeno je na sajtu Ministartsva.

Napomenula je da su za razvoj novih usluga ključni i projekti digitalizacije turističkih destinacija, kao i izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, dok je za ukupan napredak važno savremeno obrazovanje koje je omogućeno izgradnjom lokalne računarske mreže u okviru projekta “Povezane škole”.

Pročitajte još:

Na sastanku sa predsednikom Opštine Mali Zvornik, Zoranom Jevtićem, ministarka je konstatovala da je za unapređenje turizma neophodno i pokretanje ekoloških projekata, a ovom prilikom zvaničnici su obišli Podzemni grad Karađorđevo uoči početka druge faze radova na obnovi i adaptaciji tog objekta, za koje je resorno ministarstvo do sada opredelilo ukupno 57 miliona dinara.

U opštini Ljubovija ministarka Matić je o razvojnim projektima razgovarala sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem, a posebno je bilo reči o mogućnostima izgradnje novog antenskog stuba koji bi omogućio bolji televizijski signal u određenim zonama i montažu opreme mobilnih operatera i dostupnost signala mobilne telefonije i interneta.

U Ljuboviji je organizovan obilazak lokacija predviđenih za izgradnju auto-kampa i otvorenih bazena za kupanje i biciklističke staze u Etno selu Vrhpolje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike