Špricevi, igle i epruvete za krv razbacane nasred livade: U Komunalnoj inspekciji tvrde - otpada u okolini Raške nema, teško je locirati mesto prema fotografiji

13.03.2021

09:40 >> 08:53

0

Građani ne mogu, a da se ne zapitaju zašto niko od nadležnih nije reagovao

Špricevi, igle i epruvete za krv razbacane nasred livade: U Komunalnoj inspekciji tvrde - otpada u okolini Raške nema, teško je locirati mesto prema fotografiji
Copyright Twitter/Radovan Kovacev8

Građani Srbije zgroženi su fotografijama koje danima kruže po društvenim mrežama, a na kojima je prikazan medicinskih otpad koji je razbacan svuda po zelenoj površini.

Na fotografijama, za koje su mnogi građani pretpostavili da su nastale u Raškoj, vide se časice za urin, rukavice, špricevi, igle, epruvete za krv i ostali medicinski materijal koji je potencijano infektivan.

Međutim, u Komunalnoj inspekciji Opštine Raška za 24sedam rekli su da niko nije prijavio komunalni otpad o kom se povela polemika na društvenoj mreži Tviter.

– Iako se prema fotogafijama ne može locirati mesto, mi smo izašli na nekoliko lokacija gde bi to eventualno moglo da bude, ali tog otpada u okolini Raške nema – objasnili su za 24sedam u inspekciji.

Razbacan medicinski otpad izazvao je brojne komentare na društvenoj mreži.

– Ima tu i epruveta od uzoraka za sedimentaciju, crni čep, potom čašica za urin, može i bilo koga druga tečnost. U svakom slučaju, povedite društvo, otvorite papire, slikajte i prijavite sanitarnoj i komunalnoj inspekciji – napisao je jedan tviteraš.

 

Građani ne mogu, a da se ne zapitaju ko je bacio potencijalno zarazan otpad nasred zelene površine i zašto niko od nadležnih nije reagovao i uklonio medicinski materijal?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike