Ruglo na obalama jedne od najlepših reka u Evropi: Nesavesni građani bacili stare gume u Drinu (FOTO)

27.03.2021

12:10 >> 11:00

0

Nadležne inspekcije pojačaće kontrole na terenu, a počinioci ukoliko budu uhvaćeni na delu biće strogo sankcionisani

Ruglo na obalama jedne od najlepših reka u Evropi: Nesavesni građani bacili stare gume u Drinu (FOTO)
Copyright RINA

Ogromna količina otpada u vodotkovima srpskih reka, nažalost nije retkost, ali neprijatno iznenađenje doživeli su žitelji Bajine Bašte nakon što je u Drini primećen veliki broj bačenih guma i to nataloženih u rečnom koritu kod Kućice na steni, koja je svojevrsni simbol ove opštine.

– To je pravo ruglo, naročito na takvoj turističkoj lokaciji. Pojedinim ljudima koji nemaju svest o ekologiji najlakše je da gume bace u vodu, ali to je nedopustivo. Trajne posledice ostaju po biljni i životinjski svet, ali i za čoveka – rekao je za RINU Milan Nikolić iz Bajine Bašte.

Revoltirani zbog ovakvog prizora meštani su se organizovali i izvadili gume iz reke, a njihov transport izvršilo je JKP “12. Septembar” iz Bajine Bašte iako to nije u njihovoj nadležnosti.

– Reka Drina treba da nam služi na ponos, a nikako na sramotu, što je sada bio slučaj. Nadamo se da se ovakve slike više neće ponvaljati i da će do svesti pojedinaca konačno dopreti koliko je važno da zbog nas,ali i zbog naše dece i budućih generacija sačuvamo ono što nam je priroda nesebično dala – rekao je Milan.

Pročitajte još

Nadležne inspekcije pojačaće kontrole na terenu, a počinioci ukoliko budu uhvaćeni na delu biće strogo sankcionisani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike