Tihi heroji u doba korone: Pripadnici civilne zaštite mesecima dopremaju boce za kiseonik i tako spasavaju živote, svaka teška po 50 kilograma (FOTO)

05.04.2021

12:43 >> 13:33

0

Autor: J.B.O.

Od početka epidemije angažovani smo na dopremanju boca. Od ranog jutra smo pod punom zaštitnom opremom

Tihi heroji u doba korone: Pripadnici civilne zaštite mesecima dopremaju boce za kiseonik i tako spasavaju živote, svaka teška po 50 kilograma (FOTO)
Copyright RINA

Tokom epidemije koronavirusa najopterećenija zdravstvena ustanova u Moravačkom okrugu svakako je Opšta bolnica u Čačku u kojoj su smešteni najteži pacijenti. Većini obolelih je, da bi disali, potrebna podrška i boce sa kiseonikom, a upravo njih do bolesnika dopremaju pripadnici Civilne zaštite grada Čačka. Oni svakodnevno ulaze u crvenu zonu rizikujući svoje zdravlje i zato se sa pravom, uz medicnske radnike, mogu nazvati tihim herojima u ovom teškom vremenu.

– Od početka epidemije angažovani smo na dopremanju boca. Od ranog jutra smo pod punom zaštitnom opremom. Jedna boca je teška oko 50 kilograma i dopremaju se, u zavisnosti od potrebe, nekoliko puta dnevno. U doba epidemije koronavirusa svi smo se stavili na raspolaganje, pre svega medicinksim radnicima, koji su pod velikim pritiskom – rekao je Tomislav Nestorović, član sektora Civilne zaštite.

Međutim, ovo nije jedini zadatak koji je tokom epidemije stavljen pred ove hrabre ljude, jer neprekidno vrše i dezinfekciju objekata i javnih površina.

RINA

– Gde god da je potrebna naša intervenicija, brzo reagujemo. Dezinfikovali smo javne ustanove grada Čačka, vrtiće, domove zdravlja i mnoga druga preduzeća. Drago nam je što u ovom teškom vremenu koje nas je zadesilo svojim doprinosom možemo da učinimo da se mnogo drugih sugrađana bolje i sigurnije oseća – rekao je Nestorović.

Pročitajte još:

Pripadnici civilne zaštite Grada Čačka uvek su tu i kad se dešavaju elementarne nepogode, potraga za nestalim osobama, pomoć ugroženima, i zato su zaista vredni svake pohvale.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike