Meštani Belosavaca i Krćevca ovako vole svoje selo: Očistili divlju deponiju pored potoka (FOTO)

21.04.2021

12:33 >> 12:34

0

Autor: Lj Stanković

Izvor: RINA

Nas nekoliko iz sela odlučili smo da ne sedimo besposleni već da odvojimo par sati i sakupimo taj otpad - rekao je za RINU jedan od učesnika ove akcije

Meštani Belosavaca i Krćevca ovako vole svoje selo: Očistili divlju deponiju pored potoka (FOTO)
RINA

Iako u opštini Topola postoji organizovano odvoženje smeća sa seoskog područja, u svakom selu postoji nekoliko divljih deponija. Nesavesni građani najčešće otpad odlažu pored potoka ili pored glavnog puta. Takva jedna divlja deponija nikla je na potezu Vićija između sela Belosavci i Krćevac, a nekoliko ovdašnjih meštana nije sedelo skrštenih ruku već su se samoorganizovali i deponiju očistili.

RINA

– Otkad su u selima postavljene kante i kontejneri ima manje divljih deponija, ali ipak dešava se da se pojavi divlja deponija. Nas nekoliko iz sela odlučili smo da ne sedimo besposleni već da odvojimo par sati i sakupimo taj otpad. Uglavnom su tu bile plastične flaše i baloni pa smo pored skoro pune traktorske prikolice smeća sakupili i jedan balon plastičnih čepova – rekao je za RINU jedan od učesnika ove akcije.

RINA

On naglašava da su ovakve i slične akcije već organizovali nekoliko puta, a ovu su nazvali “Očisti šta prvo dohvatiš”.

– Nije nam cilj da se hvalimo, samo želimo da sredina u kojoj živimo bude čista. Pored krša koji je očišćen sakupili smo i te čepove koji će nekome olakšati život kroz neko novo pomagalo. Planiramo uskoro da se organizujemo i da očistimo naše groblje u selu, jer i tu ima prilično krša i potrebno je to srediti – poručuje naš sagovornik.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti