Ova planina će za praznike biti puna kao šibica: Na Tari se traži krevet više, najveća atrakcija devet fenomenalnih vidikovaca (FOTO)

27.04.2021

14:37 >> 17:53

0

Velika potražnja za ovom destinacijom donela je benefite turističlkim radnicima, ali i vlasnicima placeva kojima je cena skočila nekoliko puta

Ova planina će za praznike biti puna kao šibica: Na Tari se traži krevet više, najveća atrakcija devet fenomenalnih vidikovaca (FOTO)
Copyright RINA

Uprkos koronavirusu i trenutnoj situaciji sa niskim vodostajem na jezeru Zaovine, očigledno je da će Tara tokom predstojećih praznika ponovo biti jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Skoro svi smeštajni kapaciteti u privatnom i hotelskom smeštaju su rezervisani, pa se na ovoj planinskoj lepotici traži mesto više.

– Koronavirus je okrenuo građane ka domaćem turizmu i Tara je od prošle godine u žiži interesovanja. Ova planina ima oko 6.000 ležajeva u privatnom i hotelskom smeštaju i skoro je sve već sad izdato. Tradicionalne popularne lokacije su vidokovci kojih ima devet. Neprikosnovena je Banjska stena, ali po broju poseta ne zaostaju ni Sokolica, Usluša, Stejenič i Bilješka stena. Veoma atraktivno za posetioce je i krstarenje i smeštaj pored jezera Perućac – rekao je Ranko Milanović iz NP Tara.

Velika potražnja za ovom destinacijom donela je benefite turističlkim radnicima, ali i vlasnicima placeva pošto je njihova cena na Tari, u zavisnosti od lokacije, skočila nekoliko puta.

– Na Mitrovcu, Kaluđerskim barama i Zaovinama gde je dozvoljena gradnja, cena zemljišta veća je za tri puta. Imamo problem sa nelegalnom gradnjom, ali pokušavmo da pronađemo adekvatno rešenje za pojedince koji se time bave – kaže Milanović.

Cene smeštaja na Tari variraju od tipa objekta i mesta na kom se nalazi. Dominira smešetaj apartamnskog tipa u kom može istovremeno da boravi nekoliko osoba i cena se kreće od 30 do 60 evra.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike