Rusi "okupirali" Atomsku banju: Zahvaljujući lekovitim izvorima cezijumske i litijumske vode popunjeni svi kapaciteti u Gornjoj Trepči kod Čačka

05.05.2021

11:36

0

Sve je veći broj i domaćih gostiju koji dolaze, a tome su doprineli i vaučeri Ministarstva turizma za subvencionisani odmor

Rusi "okupirali" Atomsku banju: Zahvaljujući lekovitim izvorima cezijumske i litijumske vode popunjeni svi kapaciteti u Gornjoj Trepči kod Čačka
Copyright RINA

Prirodne lepote Gornje Trepče i izvori cezujumske i litijumske vode dovoljni su razlozi da i ove sezone gosti iz Rusije budu među najbrojnijima. Vjačislav Iljin poslednjih pet godina je dva puta godišnje u Atomskoj banji.

– Od kako je sinu ustanovljena multipla skelroza, dolazimo ovde na rehabilitaciju. Klima je odlična, ali je lekovita voda zaista ta koja zaustavlja bolest – kaže Vjačislav i dodaje da mu posebno prija gostoprimstvo srpskog naroda.

Među gostima je i Ajrat kome je ustanovljena multipla skleroza i kompanija u kojoj radi poslala ga je na rehabilitaciju.

– Moja kompanija mi je sve uplatila, na meni je bilo da odaberem gde ću doći i ja sam odabrao Gornju Trepču i Atomsku banju. Nisam pogrešio, multipla skelroza se ne leči, ali se na ovaj način uspešno zaustavlja – kaže Ajrat.

RINA

Sve je veći broj i domaćih gostiju koji dolaze u Atomsku banju Gornja Trepča, a tome su doprineli i vaučeri Ministarstva turizma za subvencionisani odmor.

– Vaučeri se ove godine izuzetno koriste, oko 2.000 rezervacija u prvom terminu, a krajem februara podeljena je količina od 20.000 vaučera, tako da kod nas telefoni ne prestaju da zvone – kaže Nenad Mladenović, direktor marketinga.

Epidemijske mere strogo se poštuju, a ono što se promenilo jeste činjenica da je većina gostiju, oko 80 odsto, vakcinisano.

– Moram pohvaliti stariju populaciju koja je zaista shvatila značaj imunizacije tako da je većina primila obe doze vakcine . Još uvek je obavezan PCR test za strance – dodaje dr Lidija Bursać, direktorka Specijalne bolnice Atomska banja Gornja Trepča.

Pored lekovitih izvora cezijumske i litijumske vode, tradicionalnog načina lečenja spojenog sa savremenom medicinom i najsavremenijim aparatima poslednje tehnologije, ono što banju čini jedinstvenom jeste temperatura vode od 29 stepeni koja omogućava rehabilitaciju i kardiovaskularnih bolesnika, dodaje dr Bursać.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike