Muralima protiv nedoličnih grafita po zidovima: Tuđe žvrljotine pretvaraju u umetnička dela (FOTO)

04.05.2021

15:05

0

Za sedam godina koliko se projekat sprovodi, mnogi zdovi i fasade u gradu su ulepšane

Tanjug/Dušan Aničić

Kancelarija za mlade pri Gradskom centru za socijalni rad u Jagodini sprovodi projekat “Muralima protiv nedoločnih grafita” po zidovima, u kojem učestvuju mladi likovni umetnici i studenti fakulteta likovne i primenjene umetnosti.

Za sedam godina koliko se projekat sprovodi, mnogi zdovi i fasade u gradu su ulepšane, a sve manje je i onih koji “švrljaju” po zidovima i ispisuju grafite koji su često i sa primitivnim i nepristojnim porukama.

Kancelarija obezbeđuje materijal za slikanje, a umetnici svoj posao obavljaju volonterski.

Na ovu ideju ljudi koji vide Kancelariju za mlade su došli pošto su uočili da je vekiki broj grafita po gradu “destruktivne prirode s negativnim porukama, koji ruže grad”, izjavila je direktorka Centra Biseraka Jakovljević.

– Mladi ovom idejom komuniciraju sa vršnjacima na drugi, lepši način, izražavajući se umetnički, doprinose lepoti grada – rekla je Jakovljevićeva novinarima.

Sa brojnih zidova u gradu, umesto ružnih grafita i švrljotina, kojih je sve manje od kada je počela realizacija ovog projekta, građane Jagodine ali i sve koji dolaze u ovaj grad, pozdravljaju veseli murali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti