Na krov porodične kuće u Čačku doleteo paun: Neobičnog gosta domaćini sklonili na sigruno

29.05.2021

08:38 >> 08:39

0

Otac ga je smestio na sigurno, tokom noći je u kotlarnici, a omiljeno mesto za sada mu je da se popne na frižider - kaže Filip

Na krov porodične kuće u Čačku doleteo paun: Neobičnog gosta domaćini sklonili na sigruno
Copyright RINA

Na krov porodične kuće Stranjančević u čačanskom naselju Atenica pre nekoliko dana sleteo je nezvan, čudan gost. Paun raskošnog repa odomaćio se kod Čačana, pa je nakon krova sleteo iza kuće, a kako bi ga sklonili na sigurno i spasili od eventualnog napada pasa lutalica, domaćini su ga uhvatili i sada se ptica nalazi u njihovoj kući i dvorištu.

– Ne znamo odakle je doleteo i koliko paunovi uopšte mogu da lete. To do sada nismo videli. Otac ga je smestio na sigurno, tokom noći je u kotlarnici, a omiljeno mesto za sada mu je da se popne na frižider. Nahranili smo ga kukurozom i napojili vodom, a preko dana se šepuri po dvorištu – rekao je za RINU Filip Stranjančević.

Ovaj Čačanin je na Fejsbuk stranici koju prati mnogo građana, podelio neobičnu fotografiju pauna u kućnim uslovima i apelovao da ukoliko je odleteo iz nekog domaćinstva da mu se vlasnici jave, kako bi pticu vratili.

– Čuli smo da paunovi vole društvo drugih ptica, zato bi hteli da ga vratimo vlasniku. Ukoliko se niko ne javi poklonićemo ga nekom ko voli ptice i takođe gaji paunove, kako bi imao sa kim da se druži – kaže Filip.

Pročitajte još:

Inače, mnogi su se do sada često zapitali da li paunovi mogu da lete ili ne, jer su ih mahom viđali samo u laganoj šetnji u dvorištima i zoološkim vrtovima.

Mnogi misle da ptice sa tako debelim i teškim repom nisu prilagođene letenju, međutim u praksi je zapravo drugačije jer kako kažu stručnjaci, paunovi su dobri letači i mogu doseći brzinu leta od 16/17 kilometara na sat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike