"Mislili smo da ćemo svi izgoreti:" 24sedam u porodici koja živi pored fabrike "Sloboda" u Čačku

05.06.2021

07:15 >> 14:56

0

Autor: Lj. Keković

Niko nije povređen, međutim, jedan od gelera koji su zasipali Boričićeve štale sa stokom, zabio se u nogu njihovog bika Muse

"Mislili smo da ćemo svi izgoreti:" 24sedam u porodici koja živi pored fabrike "Sloboda" u Čačku
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Strahovitu eksploziju municije u fabrici “Sloboda” kod Čačka, najteže je su podneli meštani sela Pridvorica, odnosno porodica Boričić, čija se kuća i imanje nalaze na nekoliko desetina metara od mesta koje je u petak ujutro odletelo u vazduh.

Samo pukom srećom, niko od članova ove porodice nije povređen, međutim, jedan od gelera koji su zasipali Boričićeve štale sa stokom, zabio se u nogu jednog njihovog bika, koga zovu Musa.

Iako je tokom jučerašenjeg dana policija blokirala ulaz u ovo selo, ekipa 24sedam okolnim putevima spustila se u Pridvoricu, a do kuće pomenute porodice moglo se samo uz oprez, da se ne nagazi na neku os razbacanih mina na putu.

24sedam/Goran Sivački

Kako kažu Ljubomir i njegova ćerka Dušica, bilo je pakleno, mislili su da živu glavu neće izvući.

– Kad je oko pola dva počelo da gruva, skočili smo svi iz kreveta, bunovni, ne znamo šta nas je snašlo. Deca i ja smo istrčali iz kuće, da nekako uđemo u auto i da bežimo. Iako je bila noć, od eksplozije je sve bilo belo, kao da je dan – priča vidno potresen Ljubomir.

24sedam/Goran Sivački

Kad je došlo do prve, nešto blaže esplozije, ćerka Dušica odmah je pozvala čačansku policiju i rekla: ”Gori Sloboda!”

24sedam/Goran Sivački

– Dežurni, koji se javio, rekao mi je: ”Šta to pričate jutros, u pola dva?” Kako je to izgovorio, odjeknula je takva detonacija da se ceo Čačak zatresao. Dok smo trčali prema garaži, mislila sam ne da ćemo izginuti, nego da ćemo izgoreti. Napolju je bilo stotinu stepeni. Utrčali smo u auto, brat je od stresa jedva uspeo da se isparkira. Jedan geler se zabio u prozor garaže – priča Dušica.

pročitajte još:

Nešto posle šest sati, kad su utihnule eksplozije, Boričići su se vratili kući. Odmah su obišli štale sa stokom, i  videli bika Musu da nepomično leži.

24sedam/Goran Sivački

– Priđem, vidim ranjen u nogu. Odmah sam pozvao veterinarsku službu, međutim, kažu mi da je opasno i da ne mogu da dođu, da ne da policija. Kažu mi, sve što bude stradalo, nadoknadiće se ali, evo, živim tu pored “Slobode”, preživeli smo i kad je NATO gađao fabriku i sve druge nesreće, pa pitam da li je moralo ovo da se desi? Kako se čuvala ta municija, je li dovoljno bezbedno držati je pod šatorima. Ja sam to video svojim očima – ogorčen je Ljubomir.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike