Završen tunel dugačak 278 metara na auto-putu Preljina-Požega

11.06.2021

15:21 >> 15:59

0

Autor: Jovana Vrećo

Prema rečima ministra građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Tomislava Momirovića Srbija je sada u investicionom talasu koji nije zapamćen u njenoj is

Završen tunel dugačak 278 metara na auto-putu Preljina-Požega
Copyright Tanjug/MGS/Đorđe Krstić

Tunel Trbušani dužine 278 metara, koji se nalazi na trasi auto-puta Preljina – Požega, završen je, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović podsetio je da je taj tunel jedan od ključnih delova poteza od petlje u Preljini do tunela Laz.

Momirović je naveo da svaki dan mora da bude maksimalno iskorišćen i da je veoma zadovoljan angažovanjem izvođača kineske kompanije China Communications and Construction (CCCC) i njihovom odlukom da se svaki dan radi u dve smene po deset sati.

– Važno je da svaki dan imamo jaku dinamiku radova. Već su krenule velike gužve na naplatnoj rampi kod Preljine i one će biti još veće. Ako mi ne završimo ovo u rekordnom roku, problemi će se gomilati i bezbednost putovanja će biti ugrožena – rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, Srbija je sada u investicionom talasu koji nije zapamćen u njenoj istoriji.

Tanjug/MGS/Đorđe Krstić

– Trenutno radimo, u smislu projektovanja i izvođenja, na hiljadu kilometara auto-puteva. I ako tome dodate i brze železnice i vodnu i avio infrastrukturu, možete da sagledate obim investicija – ukazao je ministar.

Ističe da se hitno mora završiti obilaznica oko Čačka i nastaviti sa radovima ka Požegi.

– Vrlo brzo ćemo ući u radove od Požege ka crnogorskoj granici – kazao je.

Smatra da se to može uraditi, kao i da je to pokazano time što nema nijednog parkiranog bagera ili kamiona.

Momirović ocenjuje da se to mora završiti jer građani Srbije već predugo čekaju.

Pročitajte još:

Trasa Preljina – Požega dužine 30, 9 km, jedna je od najzahtevnijih trasa koje se trenutno izvode u Srbiji sa brojnim mostovima, nadvožnjacima i najdužim tunelima u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva.

Prema najavama predstavnika izvođača, radovi na celoj trasi Preljina – Požega bi trebalo da budu gotovi u januaru sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike