Poštara Dalibora je na Goliji presreo medved i tada je počela prava drama

12.06.2021

08:37 >> 08:44

0

Autor: J. V.

Dok je bio na radnom zadatku susreo se oči u oči sa životinjom, dok je šumskim putem išao do domaćinstva da odnese poštu

Poštara Dalibora je na Goliji presreo medved i tada je počela prava drama
RINA - Copyright Ilustracija, RINA

Prava drama odigrala se u selu Vrletnica podno planine Golije u blizini Ivanjice. Poštar, Dalibor Pantović dok je bio na radnom zadatku susreo se oči u oči sa medevedom, dok je šumskim putem išao do domaćinstava da odnese poštu.

– Čuo sam neko šuštanje u šumi, kad sam pogledao ka tom pravcu ispred mene je izašao medved. Sivkast, srednje veličine. Ja sam se u prvi mah potpuno odsekao, od straha sam glasno počeo da vičem i dozivam u pomoć – rekao je za RINU Dalibor.

Upravo je to bila greška, jer je medved poštara shvatio kao potencijalnu opasnost i brzim koracima je krenuo ka njemu.

Dalibor Pantović, Privatna arhiva

– Sekunde su bile u pitanju, počeo sam da trčim koliko me noge nose, više se nisam ni okretao. Taj osećaj ne može da se opiše rečima, nisam stajao dok nisam dotrčao do prvih kuća. Tek tada sam se okrenuo i video da ga nema iza mene. Seo sam kod meštana, dali su mi vodu i šećer da se povratim. Razmišljao sam samo o tome kako ipak izvukoh živu glavu. Smirio sam se, ali koliko sam brzo trčao imam strašnu upalu mišića – priča Dalibor.

Golija je poznata kao stanište medveda, pa je i sam Dalibor pešačeći planinskim selima imao često priliku da vidi medveđe stope i tragove na zemlji, kao i meštani, ali nikad do sada se nije susreo oči u oči sa ovom šumskom životinjom.

Pročitajte još:

Po svemu sudeći, ove životinje poprilično su se oslobodile kad je u pitanju kretanje i prilazak naseljenim mestima.

Od kad su se početkom ove godine probudili iz ziskog sna, medvedi su već nekoliko puta imali susret sa meštanima pojedinih sela oko Nove Varoši, Topole, Ljiga a sada i Ivanjice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike