Mislili smo da je detonacija, bilo je jezivo: Građani Ćuprije o današnjem zemljotresu

14.12.2020

15:30 >> 08:57

0

Bilo je previše jezivo. Znala sam da neće biti veće štete, ali imala sam osećaj kao da se kuća ruši, kaže stanovnica Ćuprije

Mislili smo da je detonacija, bilo je jezivo: Građani Ćuprije o današnjem zemljotresu
Copyright Printscreen/ Youtube

Zemljotres jačine 3,6 jedinica Rihterove skale koji je danas registrovan kod Paraćina, osetio se i desetak kilometara dalje, u Ćupriji (16 kilometara od epicentra) , zatim u Jagodini, Kruševcu i Trsteniku.

Meštani Ćuprije kažu da se sve dugo treslo.

Pročitajte još:

Zemljotres u Srbiji: Treslo se tlo u centru Šumadije 

– Sedela sam u sobi i cela soba se zadrmala, trajalo je oko pola minuta do minut, ali se strašno treslo. Toliko da nisi mogao da stojiš. Ja sam u momentu potresa sedela na krevetu koji se ceo tresao. Inicijativna reakcija mi je bila da se držim za nešto, ali nisam znala za šta, kad sve drhti. Bilo je previše jezivo. Znala sam da neće biti veće štete, ali imala sam osećaj kao da se kuća ruši – kaže za “Blic” Milica S. iz Ćuprije.

seismo.gov.rs

Kako navodi D. M. iz Paraćina, u jednom momentu su pomislili da je u pitanju detonacija, a ne potres.

– Porodica i ja smo prvo pomislili da je došlo do neke detonacije jer se čulo kako je nešto baš jako puklo. Tek naknadno smo osetili podrhtavanje. Baš sam pod utiskom. Nisam osetio strah, ali je čudan osećaj kad vam se ljulja tlo pod nogama – objašnjava on.

Žitelji Jagodine na društvenim mrežama objašnjavaju da su potres osetili na četvrtom, kao i na šestom spratu stambenih zgrada.

Na sajtu Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) stanovnici Srbije pisali su da je zemljotres u Paraćinu bio “veoma glasan i jak, ali je veoma brzo prošao”.

Stanovnici Ćuprije kažu da ih je zemljotres probudio, da su “mogli da ga čuju pre nego što su ga osetili”, a Jagodinci navode da je sve trajalo samo nekoliko sekundi i da si samo osetili ljuljanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike