Ispred "Slobode" u Čačku samo policija! Zaposleni obavešteni da ne dolaze na posao

21.06.2021

07:47 >> 08:31

0

Autor: J.S.J.

Izvor: RINA

Ono što je dodatno pogoršalo situaciju oko fabrike jeste požar koji se dogodio sinoć oko 20 sati u šumi u blizini fabrike

Ispred "Slobode" u Čačku samo policija! Zaposleni obavešteni da ne dolaze na posao
24sedam/Goran Sivački

Ispred kapije vojne fabrike Sloboda u Čačku ovog jutra samo pripadnici policije. Zaposleni su obavešteni da ne dolaze na svoja radna mesta do daljnjeg.

– Čekamo da nad pozovu i javimo šta i kako dalje. Očekujemo da će se ovo što pre pre završiti i da nastavimo normalno da radom. Sloboda je othranila i dalje hrani moju i stotine drugih porodica. Sve ovo što se dešava nam teško pada”, rekao je jedan od zaposlenih u Slobodi za “Rinu”

Ono što je dodatno pogoršalo situaciju jeste požar koji se dogodio sinoć oko 20 sati u šumi u blizini fabrike. Vatrogasne ekipe su vodenim topovima uspele da lokalizuju požar i ugase vatru. Organizovano je i noćno dežurstvo kako ponovo ne bi došlo do požara.

Većina meštana koji su evakuisani dobrovoljno su se vratili u svoje domove.

KOMISIJA UTVRĐUJE ŠTETU

24sedam/Goran Sivački

Grad Čačak je formirao komisiju koja će utvrditi materijalnu štetu koja je nakon poslednje eksplozije pričinjena na kućama.

Popucali su prozori, stakla i odnet je crep sa kuće. Sada je bilo gore nego za vreme bombardovanja. Sve se treslo. Vratili smo se kući, ali već danima ne spavamo mirno – rekao je Dragan Janković koji živi u blizini fabrike.

Članovi komisije će obići svih 150 domova iz kojih su evakuisani građani.

Kompanija Sloboda još uvek se nije oglasila zvaničnim saopštenjem. Prema prvim pretpostavkama do poslednje eksplozije došlo je u magacinu baruta koji se nalazi u blizini objekta u kom se serija eksplozija dogodila početkom juna.

Pročitajte još

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti