Pogoni fabrike "Sloboda" još uvek ne rade: Zaposlenima na određeno vreme biće produžen ugovor

30.06.2021

15:34

0

Autor: Jovana Vrećo

Poslednja eksplozija u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku dogodila se 19. juna u magacinu baruta

Pogoni fabrike "Sloboda" još uvek ne rade: Zaposlenima na određeno vreme biće produžen ugovor
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nakon nekoliko akcidenata koji su se za samo 15 dana dogodili u krugu vojne fabrike “Sloboda” u Čačku, zaposleni bi trebalo sukcesivno da se vrate na svoja radna mesta.

– Određeni broj radnika vraćen je na posao, onoliko koliko su nam nadležni dozvolili. Oni rade na raščišćavanju objekata koji su pretrpeli štetu prilikom detonacija, pre svega na raščišćljavanju stakla koje je stradalo u akcidentima – rekao je za RINU Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata radnika fabrike Sloboda.

24sedam/Goran Sivački

Još uvek nije poznato kada će se radom početi proizvodni pogoni, prema Milovankovićevim rečima, očekuje se da to bude naredne sedmice.

– Sve ovo što se izdešavalo veliki je stres i za radnike. Pojedini su uplašeni da će ostati bez posla, ali tim brigama nema mesta. Svim radnicima koji su bili zaposleni na određeno vreme ili preko agencije biće produžen ugovor – istakao je Milovanković.

Pročitajte još:

Poslednja eksplozija u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku dogodila se 19. juna u magacinu baruta. Rukovodstvo ove kompanije se nije oglasilo zvaničnim saopštenjem, a procenjuje se da je pričinjena šteta, u dva akcidenta koja su se dogodila za samo 15 dana, nekoliko miliona evra.

Velika šteta pričinjena je i na kućama koje se nalaze u blizini fabrike, a građani su pozvani da štetu prijave Gradskoj komisiji.

Van kruga fabrike primećena su i neeksplodirana ubojita sredstva stoga je apelovano na građane da ništa ne preduzimaju sami, već ukoliko primete ostatke odmah obaveste nadležne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike