Za projekte zaštite zemljišta u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši više od 20 miliona dinara

07.07.2021

13:55 >> 13:18

0

Autor: Jovana Vrećo

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas tri važna ugovora

Za projekte zaštite zemljišta u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši više od 20 miliona dinara
Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas tri ugovora na osnovu kojih će ministarstvo sa 20,2 miliona dinara sufinansirati projekte očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Vujović je potpisala ugovore sa predsednicima opština Vladimirom Babićem, Lazarom Rvovićem i Radosavom Vasiljevićem. Projekti obuhvataju čišćenje i nivelaciju terena, zaštitu od erozije i klizišta, uređenje humusom i travom, pošumljavanje i izgradnju eko parkova.

Ministarstvo zaštite životne sredine

– Najpre želim da zahvalim predsednicima opština na proaktivnosti, zato što su želeli dobre projekte na svojoj teritoriji i što su na vreme konkurisali za sredstva ministarstva. Dobijena sredstva biće korišćena za zaštitu zemljišta u zoni ušća reke Uvac u reku Lim, zatim na Zlataru i u Prijepolju. Rok za realizaciju ovih projekata je kraj novembra, a cilj nam je da se na mestu devastiranog prostora i erozivnog zemljišta naprave eko parkovi ili drugi zeleni kutak koji će građani moći da koriste – rekla je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine

Vujović je istakla da ministarstvo koje vodi sa opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš ima dobru saradnju, kao i da ovo nije prvi konkurs na kojem su ove opštine dobile sredstva države.

Pročitajte još:

– Do sada smo u ovom kraju sufinansirali projekte kojima je cilj smanjenje aerozagađenja, tako što smo menjali dotrajale kotlarnice, pošumljavali smo i tek ćemo pošumljavati od jeseni kad krene sezona. Zatvorili smo i sanirali nesanitarnu deponiju “Stanjevine”, višedecenijski problem ovog kraja, a sada je na redu pribojska deponija, koju ćemo sanirati kad završimo izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši. Odlučni smo u nameri da rešimo sve probleme koji su ranije bili zanemareni. Sada su stigli na red i zato moramo svi zajedno da se potrudimo, da sprovodimo dobre projekte i da unapredimo kvalitet života građana – poručila je Vujović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike