Za čistije i zelenije škole u Vojvodini: Za program koji traje deceniju i po, ove godine opredeljeno čak tri miliona dinara

28.05.2024

13:46

0

Zahvaljujući predanomradu Pokrajinske Vlade, Pokreta gorana Vojvodine i naših prosvetnih radnika, realizacija ovog programa nijednom nije prekinuta do sada

Za čistije i zelenije škole u Vojvodini: Za program koji traje deceniju i po, ove godine opredeljeno čak tri miliona dinara
Copyright Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap

Potpredsednica Pokrajinske Vlade Sandra Božić prisustvovala je danas završnoj svečanosti programa "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" na kojoj su nagrađeni predstavnici vaspitno-obrazovnih ustanova koje su ove godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Božić je tom prilikom podsetila da se navršava 15 godina otkako se realizuje ovaj program, u okviru kojeg su dodeljene 53 nagrade i za koji je ove godine izdvojeno tri miliona dinara.

"Zahvaljujući predanom radu i velikoj posvećenosti Pokrajinske Vlade, Pokreta gorana Vojvodine i naših prosvetnih radnika, realizacija ovog programa nijednom nije prekinuta do sada. Nagrađene su zaista najbolje ideje za ovu godinu, i svaka ima jasan cilj - da ojača i podigne svest, kao i ličnu odgovornost za brigu o životnoj sredini", istakla je ona.

Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap
 

Božić je rekla da najveću korist od ovog podsticajnog programa čine zrela i kreativna rešenja mladih i dece za svoje okruženje, što puno govori o njihovim kvalitetima, kao i njihovih mentora - vaspitača, nastavnika i profesora.

Božić je poručila da je namera da se u ovaj program, u koji je do sada bilo uključeno 265 vaspitno - obrazovnih ustanova, ulaže još više u narednim godinama, jer podizanje ekološke svesti predstavlja proces koji treba započeti u najranijem uzrastu.

Ona je ukazala na to da o značaju ovog projekta najbolje govori i podatak da je u njegovu realizaciju uključeno čak pet sekretarijata Pokrajinske Vlade, uz brojne druge organizacije i institucije koje nesebično pomažu.

"Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine samo je u poslednjih sedam godina izdvojio više 13 miliona dinara za ovaj program. Nedavno je potpisao i pojedinačne sporazume o saradnji u vezi sa njegovom realizacijom sa svih 45 jedinica lokalne samouprave u našoj pokrajini. To znači još veći fond za nagrade našim đacima i ustanovama u okviru ovog projekta", istakla je ona.

Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap
 

 

Nagrade su dobitnicima, uz potpredsednicu, uručili i predstavnici partnera u ovom projektu - pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i koordinator projekta Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, zamenica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Slađana Bursać, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Saša Stevanović, direktor JP "Vojvodinašume" Roland Kokai, predsednik Pokreta gorana Vojvodine Aleksa Jeftić i v.d. načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Dragica Branković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike