Besplatan kurs engleskog jezika od grada: Podrška za žene koje se bave seoskim turizmom na teritoriji Čačka

16.05.2024

12:37

0

Kroz ovaj projekat, organizovana je i studijska poseta Sloveniji, gde su predstavljeni primeri dobre prakse

Besplatan kurs engleskog jezika od grada: Podrška za žene koje se bave seoskim turizmom na teritoriji Čačka
Copyright RINA

Na seoskim turističkim imanjima žene su mahom vlasnice, ali ujedno i kuvarice, spremačice i menadžerke. Sve je više dama na seoskom području koje su uz podršku porodice, ali i lokalne samouprave odlučuju da se počnu baviti seoskim turizmom, čija ekspanzija traje još od vremena pandemije koronavirusa.

Kao podršku svim tim vrednim ženama Grad Čačak, na inicijativu Turističke organizacije Čačka, finansirao je prvi projekat u Srbiji iz oblasti rodno odgovornog budžetiranja, koji je namenjen kao podrška ženama na selu, kroz različite vrste edukacija, ali i upoznavanja sa primerima dobre prakse. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podelio je sertifikate polaznicama kursa engleskog jezika, koji je realizovan u okviru ovog projekta.

- Edukacija iz različitih oblasti vlasnica poljoprivrednih gazdinstava i seoskih turističkih domaćinstava na području Čačka, od izuzetnog je značaja za njihov uspešan razvoj u oblastima kojima se bave. Kurs engleskog jezika je jedna od projektnih aktivnosti za polaznice, koji je realizovan u prethodnim mesecima u jezičkoj školi „Blackbird“ u Čačku, a koji će polaznicama omogućiti efikasnije pružanje i podizanje kvaliteta usluga, koje su usmerene ka inostranom tržištu - rekao je za RINU Todorović.

Kroz ovaj projekat, organizovana je i studijska poseta Sloveniji, gde su predstavljeni primeri dobre prakse. Pripremljen je materijal za sajt, kao i elektronske brošure i novo štampano izdanje na temu ponude u oblasti ruralnog turizma.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike