Zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu i zvanično dobio kumu koju je tražila čitava Srbija

14.05.2024

14:38

0

Ana Jaćimović pobedila na konkursu

Zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu i zvanično dobio kumu koju je tražila čitava Srbija
Copyright RINA

Stanovnici Gornjeg Milanovca dobili su zatvoreni bazen koji su dugo čekali, a Srbiju je obišao i neobičan oglas u kom se tražio kum za novi kompleks koji će mu dati ime. Sada je, nakon otvaranja zatvorenog bazena, konkurs pod nazivom "Pitam za kuma" i zvanično završen.

Predloge naziva su slali građani od 6. do 22.aprila, a pristigla su 123 predloga u elektronskoj i sedam predloga u pisanoj formi. Komisija koju je formirao predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, odabrala je pet predloga, a građani su na sajtu opštine Gornji Milanovac glasanjem odabrali pobednika.

- Pobednički naziv "23. april", poslala je Ana Jaćimović. Kao autor naziva koji je glasanjem osvojio 41,1 odsto glasova Ana Jaćimović će dobiti zahvalnicu i nagradu u vidu besplatne godišnje karte za korišćenje usluga zatvorenog bazena i drugih sadržaja u okviru ponude Sportsko-rekreativnog centra u Gornjem Milanovcu - potvrđeno je za agenciju RINA.

Autori ostala četiri predloga koja su se našla u samoj finalnoj trci će takođe dobiti besplatne godišnje karte za korišćenje zatvorenog bazena i drugih sadržaja, kao što je i odlučeno u samoj propoziciji konkursa.

Ovaj naziv "23. april" ima posebnu simboliku za opštinu Gornji Milanovac, je upravo na taj datum na Cveti, 23. aprila 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak u Takovu pod vođstvom Miloša Obrenovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike