Maloletnici iz pakla: Grupa dečaka pokušala da siluje devojčicu (11) - skinuli je, slikali, pa pretili da će podeliti fotografije!

11.05.2024

09:15

1

Psihofizičko zlostavljanje počelo je u oktobru, udarali su je pesnicama, lenjirima, boli šestarima - priča otac S. S.

Maloletnici iz pakla: Grupa dečaka pokušala da siluje devojčicu (11) - skinuli je, slikali, pa pretili da će podeliti fotografije!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U školi kod Malog Crnića, grupa dečaka na času fizičkog pokušala je da siluje devojčicu (11). Oni su joj skinuli garderobu, slikali je mobilnim telefonima, i zapretili da će podeliti snimke.

Porodica je sve ovo prijavila policiji. Prema nezvaničnim informacijama, nasilje nad devojčicom dogodilo se 28. marta.

Ova saznjanja potvrdili su juče i otac devojčice S. S. i advokat Miodrag Tadić iz Požarevca, koji je ispičao da su devojčicu napala tri vršnjaka, isti oni koji su je u kontinuitetu maltretirali više meseci.

- Psihofizičko zlostavljanje počelo je u oktobru, udarali su je pesnicama, lenjirima, boli šestarima - priča otac S. S. - Išao sam na kapiju roditelja tih dečaka, ali se zlostavljanje nastavilo. Kad sam se žalio razrednoj stavili su je u istu klupu sa jednim od nasilnika.

Advokat Tadić kaže da je jedino što porodica može da uradi da pokrene parnični postupak protiv roditelja dečaka i protiv škole. Još nam je ispričao da je tokom lekarskog pregleda na koji su roditelji samoinicijativno odveli devojčicu konstatovano 26 povreda nastalih tokom više meseci.

Advokat očekuje da se protiv trojice dečaka pokrene disciplinski postupak, i da se utvrdi da li njihovi roditelji snose krivičnu odgovornost za zapostavljanje dece.

- Policija je podnela krivičnu prijavu, ali je tužilaštvo odbacilo jer se radi o mlađima od 14 godina, koji nisu krivično odgovorni - kaže advokat Tadić.

Roditelji su ispričali policiji da je događaj sa časa fizičkog zapravo bila samo kulminacija maltretiranja koje je devojčica trpela od početka ove školske godine, a škola, kako su rekli, iako su sve prijavili, nije adekvatno reagovala. Čak je, kako su roditelji naveli u izjavi u policiji, pokušala i "da zataška pokušaj silovanja, zapravo obnaživanje njihove kćerke i pretnje nasilnika da će snimak pokazati drugovima".

U međuvremeni se pojavilo saopštenje škole, prema kojem su, po saznanju o incidentu "preduzeli sve korake predviđene pravilnikom, obavestili su sve aktere i nadležne institucije".

Sproveden je, saopšteno je, i vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji su učestvovali u događaju. Izrečene su vaspitno-disciplinske mere učenicima za koje je utvrđena odgovornost zbog učinjenog dela i teže povrede obaveza učenika. Pojačan je vaspitni rad sa njima i određene mere društveno korisnog i humanitarnog rada.

Za učenicu koja je pretrpela nasilje, kako je saopštila škola, sačinjen je plan zaštite i utvrđene su mere podrške. Pokrenuti su i disciplinski postupci radi utvrđivanja odgovornosti zaposlenih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike