Potresne fotografije iz Tutina: Od planinarskog doma ostalo samo zgarište, volonteri ga gradili godinama (FOTO)

22.04.2024

14:02

0

Smešten na 1950 metara nadmorske visine bio je od velikog značaja za lokalnu zajednicu

Potresne fotografije iz Tutina: Od planinarskog doma ostalo samo zgarište, volonteri ga gradili godinama (FOTO)
Copyright RINA/ Planinarsko skijaško društvo Beleg

Za sada nepoznati počinioci zapalili su planinarski dom Planinarsko skijaškog društva “Beleg” u Tutinu. Tri objekta su izgorela do temelja i tako je uništen ogroman trud koji je uložen da bi se izgradio. Smešten na 1950 metara nadmorske visine bio je od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

- Ostali smo zatečeni ovim tužnim prizorom koji nas je zatekao. Mnogo truda i rada uloženo je u ovaj planinarski dom, a sada je ostalo samo zgarište. Jedino što znamo jeste da je jedna osoba to zapalila, jer su ostali tragovi i i vide se da je nakon učinjenog dela osoba se uputila peške ka selu Draga - kažu za RINU u Planinarskom društvu "Beleg".

Dodaju da su sve sami radili i gradili i da je zbog toga tuga kad na mestu gde su bili objekti, sada vide zgarište.

- Sve je ovo podignuto volonterski, svako je uložio koliko je mogao u izgradnju. Ostavili smo ovde sate i sate, pa nas je baš sve pogodilo. Ipak, kako smo ga podigli jednom, tako ćemo ga i sad, nadamo se uz pomoć lokalne zajednice, podići i drugi put, kažu u ovom planinarskom društvu - ističu iz "Belega".

Oni pozivaju sve ljude ako imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj da im odmah jave, kako bi pronašli vinovnike ovog zlodela.

- Anonimnost je zagarantovana, a nagradićemo svaku informaciju koja nam može pomoći u rasvetljavanju ovog slučaja - poručili su iz društva Beleg.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike