Gradonačelnik Novog Sada Đurić obišao Rumenku: Naselje dobija biciklističku stazu i novi asfalt

29.03.2024

14:44

0

Za 2024. godinu, prema rečima gradonačelnika, planirano je asfaltiranje još osam ulica

Gradonačelnik Novog Sada Đurić obišao Rumenku: Naselje dobija biciklističku stazu i novi asfalt
Copyright Instagram, milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa saradnicima obišao naselje Rumenka, gde se izvode radovi na asfaltiranju Ulice Vojvode Putnika, od Baštenske do Ulice Danila Kiša, u dužini 210 m, za šta je izdvojeno oko 3 miliona dinara, kao i novoizgrađenu biciklističku stazu koja predstavlja obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute.

- Grad Novi Sad ulaže ravnomerno u sva naselja i shodno tome je u Rumenku uloženo preko milijardu dinara u poslednjih 12 godina, dok je u 2024. godini opredeljeno 293 miliona dinara. U tom naselju je u toku 2023. godine asfaltirano 13 ulica u dužini od oko 3 km, popravljani su tucanički zastori i oštećenja na kolovozu, kao i saobraćajna signalizacija, u šta je uloženo 39 miliona dinara - rekao je Đurić.

Za 2024. godinu, prema rečima gradonačelnika, planirano je asfaltiranje još osam ulica ukupne dužine preko 2 km sa predviđenim sredstvima od 27 miliona, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

- Okončana je prva faza izgradnje biciklističke staze na ruti Novi Sad - Rumenka - Irmovo - Kisač - Čenej, a to je deonica od Novog Sada do mosta na kanalu DTD ka Irmovu u dužini od 9,6 km -  dodao je on.

Naveo je da su radovi potpuno završeni u dužini od 9,4 km i da je ostalo još oko 200 m, što će, prema njegovim rečima, biti završeno nakon okončanja radova u okviru izgradnje železničkog mosta preko kanala.

- Vrednost tih radova je 226 miliona dinara. U narednom periodu očekuje nas druga faza izgradnje biciklističke staze, na deonici od kanala DTD, preko Irmova i Kisača, do Čeneja, u dužini od 10,6 km za koju je u toku izrada tehničke dokumentacije - rekao je gradonačelnik.

Tokom posete prigradskom naselju Rumenka, gradonačelnik je sa saradnicima obišao porodicu Mišković koja ima radionicu za izradu narodnih nošnji "Sitan vez MS", jednu od tri takve vrste u Srbiji i koja sarađuje sa kulturno-umetničkim društvima iz celog sveta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike