Razgovori o budućoj saradnji: Gradonačelnik Novog Sada sa ambasadorom Maroka (FOTO)

22.03.2024

13:11

0

Amin Belmaž je takođe pozvao Đurića i Novi Sad na poljoprivredni sajam koji se u aprilu odžava u Maroku

Razgovori o budućoj saradnji: Gradonačelnik Novog Sada sa ambasadorom Maroka (FOTO)
Copyright Tanjug/Grad Novi Sad/Vladimir Zubac

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamed Amin Belhaž sastali su se danas u Gradskoj kući u Novom Sadu i tom prilikom razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji na bazi tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Maroka.

Đurić je sa Aminom Belhažom razgovarao o proširenju saradnje na lokalnom nivou i naglasio da su poljoprivreda, kultura i turizam najizvesnije oblasti za buduću saradnju, navodi se u saopštenju press službe graodnačelnika Novog Sada.

 

 

Tome bi, kako je rekao Đurić, umnogome doprinelo učestvovanje Maroka na predstojećem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu koji će biti održan od 18. do 23. maja.

Tanjug/Grad Novi Sad/Vladimir Zubac
 

Amin Belmaž je takođe pozvao Đurića i Novi Sad na poljoprivredni sajam koji se u aprilu odžava u Maroku. U sklopu kulturne saradnje, ambasador je pomenuo mogućnost da se ove godine organizuje Filmska nedelja Maroka u Novom Sadu, na kojoj bi se Novosađani bliže upoznali sa marokanskom kinematografijom, a bilo je reči i o ozvaničenju prijateljstva između Novog Sada i marokanskog grada Meknesa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike