Posle havarije u Čačku većina stanara se vratila u zgradu

15.03.2024

10:41

0

Očekuje se da preostalih 13 stanova dobije struju tokom popodneva

Posle havarije u Čačku većina stanara se vratila u zgradu
Copyright RINA

U zgradi u Čačku, u 15 od 28 stanova, u kojoj se u sredu uveče dogodila havarija na elektroinstalacijama ponovo ima struje.

Očekuje se da ostali stanovi dobiju struju tokom dana. Većina stanara se tokom prepodneva vratila u stanove. Elektrodistribucija Čačak utvrdila je da je požar izbio na unutrašnjim instalacijama i da brojila nisu uzrokovala požar, piše RTS.

U zgradi u Ulici Čačanski partizanski odred 15 od 28 stanova ponovo je dobilo struju nakon havarije na elektroinstalacijama koja se dogodila u sredu uveče.

Juče su radnici Elektrodistribucije Čačak zamenili sve provodnike koji vode do osigurača za stanove. Stambena uzajednica angažovala je licenciranog električara koji je počeo posao zamene instalacija do stanova.

Očekuje se da preostalih 13 stanova dobije struju tokom popodneva. Istraga o uzroku havarije u toku.

U pojedinim stanovima su zbog havarije, po tvrdnjama stanara, eksplodirali bojleri. Elektrodistribucija Čačak koja je bila na mestu požara je utvrdila da je požar izbio na unutrašnjim instalacijama zgrade i da se tek onda proširio na orman sa mernim uređajima, tako da brojilo nije bilo uzrok požara. Dalja istraga će utvrditi uzrok havarije.

Zgrada u kojoj se desio požar stara je 50 godina i ima 28 stanova. Mnogi su stanovi poslednjih godina promenili vlasnike i nije poznato u kojoj meri su održavane individualne instalacije što je inače i obaveza vlasnika stanova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike