Deo Čačka pod restrikcijama: Moguće da građani budu bez vode duže od 12 sati

03.08.2021

11:55 >> 11:41

0

Autor: Jovana Vrećo

Potrošnja da bude samo za ono što je neophodno, apelovao je gradonačelnik Milun Todorović

Deo Čačka pod restrikcijama: Moguće da građani budu bez vode duže od 12 sati
Copyright RINA

Zbog smanjenja nivoa vode na vodozahvatu “Ševelj” sistema za vodosnabdevanje “Rzav” Arilje , JKP “Vodovod” Čačak može da vrši restrikcije vode isključivanjem podsistema, čime bi dotok vode u rezervoare bio isključen po 12 časova.

– Ukoliko bude restrikcija vode na 12 sati, nakon isključenja, u rezervoarima će ostati određena količina vode, tako da bi racionalnom potrošnjom meštani ovih mesnih zajednica te rezerve mogli da crpe za piće i higijenu čak i 12 sati. Samo je značajno da potrošnja zaista bude samo za ono što je neophodno – apelovao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pročitajte još:

Mesne zajednice su grupisane tako da bi zajedno bez vode, ukoliko za tim bude potrebe, bili meštani mesnih zajednica Vidova, Rošci, Prijevor, Prislonica, Mojsinje, Donja Trepča, Jezdina, Loznica i Trnava.

U drugoj grupi su Trbušani, Miokovci, naselje Šebeci, Rakova, visinska zona u Preljini, Kulinovci i Loznica

– Iz ove odluke su izuzete mesne zajednice Parmenac i Stančići, jer su one direktno povezane na vodosistem “Rzav”, tako da bi njihovim isključenjem meštani odmah ostali bez vode. Takođe, restriktivne mere se neće primenjivati u Gornjoj Trepči, odlučili su većnici, zbog toga što se u banji nalazi dosta pacijenta, čiji bi oporavak mogao biti ugrožen zbog restrikcije – rekao je Todorović.

Ilustracija, RINA

Razmatra se i zahtev za smanjenjem biološkog minimuma i time obezbedi dodatnih 100 litara u sekundi za ceo vodosistem “Rzav”, što bi značilo 50 litara u sekundi za Čačak.

Predstavnici JKP “Vodovod”, komunalne milicije i komunalne inspekcije su na terenu i kontrolišu potrošače, s obzirom na to da je još u subotu doneta odluka da se voda ne sme koristiti za zalivanje bašti, trotoara ili pranje vozila, već isključivo za piće i higijenu.

Ukoliko i kada će doći do restrikcija javnost će biti informosana putem medija.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike