Dom kulture u Prijepolju konačno dobio zvaničnu legalizaciju: Zgrada koju nagriza zub vremena može da se adaptira (FOTO)

26.01.2024

17:44

0

Preko 40 godina čekali jedan papir

Dom kulture u Prijepolju konačno dobio zvaničnu legalizaciju: Zgrada koju nagriza zub vremena može da se adaptira (FOTO)
Copyright RINA

Nakon skoro pola veka čekanja Dom kulture u Prijepolju konačno je, posle dugog iščekivanja dobio zvaničnu legalizaciju. Papiri o ozakonjenju krajem ove nedelje stigli su u kulturnu ustanovu, a direktorka Doma kulture Admira Hamidović kaže da završetak legalizacije otvara niz benefita za ovu ustanovu.

RINA
Admira Hamidović

- Ovaj papir je nama veoma važan zbog velikih investicija koje se tiču Doma kulture. On jeste sagrađen pre 45 godina i tada je imao građevinsku dozvolu ali nikada nije ozakonjen i sa tim su se susretali svi rukovodioci koji su bili direktori Doma kulture u prethodnom periodu. To nam je bila velika barijera, odnosno kamen spoticanja kada su bile u pitanju velike investicije koje su finasirale domaći ili strani fondovi i to je bio razlog zašto smo odbijeni. Bili smo primorani da pokrenemo proces ozakonjenja objekata kao što je to bio slučaj i sa nekim osnovnim školama, vrtićima u Prijepolju. Pošto u arhivi nismo mogli naći projekat, bili smo primorani da uradimo kompletnu projekto-tehničku dokumentaciju i odmah nakon toga uz veliku pomoć lokalne samouprave i njenih službi dobili smo rešenje - rekla je za RINU Hamidović.

Dodaje da bez legalizovanog objekta, Dom kulture nije mogao aplicirati ni za jedna sredstva, uključujući prevashodno mogućnost spoljašnjeg uređenja zgrade, koju je zub vremena uveliko nagrizao.

- Krov je već dve decenije problem, tu su i zastarele električne instalacije, vodovodne cevi, fasada, stolarija i sve ostale stvari koje su se prepustile zubu vremena - kazala je ona.

Prva stavka je popravka krova Doma kulture jer pod njegovim okriljem je i Osnovna muzička škola, Matična biblioteka „Vuk Karadžić”, Kancelarija za mlade i Sportski savez.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike