Požari lokalizovani na Zlatiboru i Tari: Vatrena stihija još preti brdu Brijač na Murtenici

06.08.2021

10:26

0

Autor: RINA

Požar je stavljen pod kontrolu i na Zoavinama gde je izgorelo oko 20 hektara šume

Požari lokalizovani na Zlatiboru i Tari: Vatrena stihija još preti brdu Brijač na Murtenici
Copyright RINA

Šumski požar koji je juče zahvatio brdo Gradinu iznad Zlatibora tokom noći potpuno je stavljen pod kontrolu, uprkos izuzetno teškim uslovima na terenu.

Vatra je zahvatila površinu od preko 40 hektara četinarske šume i niskog rastinja.

RINA

– Vatrogasci su uspeli da uđu u središnje delove i tu takođe lokalizuju vatru. Jutro na Gradini je mirno, a ekipe trenutno dežuraju kako ne bi došlo do bilo kakve nepredviđene situacije. Ono što je najvažnije jeste da u požarima niko nije povređen, a ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene ni kuće, ni meštani sela koja se nalaze u blizini – rekao je za RINU Saša Cicvarić načelnik Sektora za vanredne situacije u Užicu.

RINA

Pod kontorlu je stavljen i požar na teritoriji opštine Nova Varoš. U selu Vraneši potpuno je ugašen , dok na Muretnici i dalje na pojedinim mestima tinja vatra.

– Stanje je i dalje neizvesno samo na Muretenici. Većina požara je u potpunosti lokalizovana, osim onog na brdu Brijač. Vtarogasne ekipe su na terenu i očekujemo da će tokom dana i taj deo biti stavljen pod kontrolu. Nakon što je snabdevanje električnom energijom juče bilo prekinuto, danas meštani svih sela imaju struju – kaže Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

RINA

Požar je stavljen pod kontrolu i na Zoavinama gde je izgorelo oko 20 hektara šume, a vatra progutala čak jedan zidani objekat, koji je bio napušten.

Pročitajte još

– U gašenju je učestvovalo oko 70 ljudi, vatrogasci, radnici Nacionalnog parka i oko dvadesetak meštana. Najugroženiji je bio zaseok Đurići. Nakon nekoliko sati vatra je stavljena pod kontrolu, nadamo se da neće ponovo doći do požara. Došlo je i do kvara na elektromreži koji je juče tokom dana saniran, pa su meštani dobili struju – izjavio je Miloš Lazić iz Zaovina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike