U toku je uviđaj na mestu gde je nemački brod "Antonija" udario u stub: Svi prilazi zatvoreni

05.01.2024

12:36

0

Brod je udario u stub mosta na teritoriji plovnog puta reke Dunav u Republici Hrvatskoj, zbog čega su obaveštene i hrvatske nadležne službe

U toku je uviđaj na mestu gde je nemački brod "Antonija" udario u stub: Svi prilazi zatvoreni
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Policije iz Srbije i Hrvatske vrše uviđaj kako je došlo do nezgode, u kojoj je nemački brod "Antonija" koji je vukao natovarenu baržu sa oko 1.000 tona veštačkog azotnog đubriva, udario u stub mosta "25-Maj" koji spaja granične prelaze Bačka Palanka-Ilok, nakon čega je barža potonula.

Zbog uviđaja, svi prilazi mestu nezgode su zatvoreni, javlja dopisnik Tanjuga.

Brod je udario u stub mosta na teritoriji plovnog puta reke Dunav u Republici Hrvatskoj, zbog čega su obaveštene i hrvatske nadležne službe, a rečni saobraćaj na Dunavu na tom delu je obustavljen zbog uviđaja.

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Predrag Petrović izjavio je da nema povređenih, kao i da se radi o brodu

"Antonija" koji je, pod zastavom Nemačke, sa dve potisnice u nizvodnoj plovidbi putovao iz Linca ka Smederevu.

Petrović je dodao da se brod "Antonija" trenutno nalazi u luci Bačka Palanka i da je drumski saobraćaj na mostu obustavljen.

Obaveštena je inspekcija bezbednosti plovidbe koja se uputila na teren i koja će dostaviti preciznu stacionažu, kako bi se izvršilo dodatno obeležavanje na tom delu i eventualno ograničili uslovi plovidbe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike