Viktor i Vasilije su heroji Novog Sada: Jedan je rođen u "mercedesu", a drugi u bolnici - majka otkriva u kakvom su stanju ovi blizanci!

28.12.2023

10:57

0

Bebice su rođene prevremeno u sedmom mesecu

Viktor i Vasilije su heroji Novog Sada: Jedan je rođen u "mercedesu", a drugi u bolnici - majka otkriva u kakvom su stanju ovi blizanci!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Blizanci, Viktor i Vasilije, rođeni 3. decembra - jedan u automobilu na putu od Odžaka do Novog Sada, a drugi u porodilištu "Betanija", oporavljaju se na odeljenju neonatologije. 

Podsetimo, bebice su rođene prevremeno u sedmom mesecu, a njihov dolazak na svet do detalja je na društvenim mrežama opisao Stevan Silađi, komšija mame Marine, koji ju je te večeri vozio u porodilište u Novi Sad. 

Profimedia
 

Maleni Viktor rođen je "mercedesu" negde u Rumenačkim krivinama uz pomoć bake Ruže koja je pošla kao pratnja, a Vasilije je stigao na svet carskim rezom u "Betaniji".  

Mama Marina Sabadka posle skoro mesec dana od porođaja kaže za "Informer" da se oseća bolje, kao i da se oporavlja od carskog reza, ali joj najteže pada što je odvojena od bebica.

- Odlazim da ih vidim, ali mi je vrlo teško što nisam sa njima stalno. Moji mali heroji ostaće tamo dok ne budu teški po dva kilograma. Stabilno su, to mi je najvažnije - priča Marina.

Bebe su, kako kaže, prebačene sa intenzivne nege na neonatologiju.

- Rođeni su u sedmom mesecu. Polako vraćaju kilažu sa porođaja. Viktor ima 1.180, Vasilije 1.140 grama. Problem sa Viktorovim srcem je rešen, pregledao ih je i oftamolog, očno dno im nije razvijeno, što je normalno kod prevremno rođenih beba. Generalno, stabilno su obojica i treba vremena da dobiju na kilaži - kaže Marina za Informer.

Da nije bilo komšije Silađija ne sme ni da pomisli šta bi se desilo te večeri.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike