24EDAM RUMA Održana 36. sednica Skupštine opštine Ruma

17.11.2023

19:23

0

Autor: 24sedam

Nekoliko tačaka dnevnog reda odnosilo se na rad javnih preduzeća

24EDAM RUMA Održana 36. sednica Skupštine opštine Ruma
Copyright Opština Ruma

Danas je održana sednica Skupštine opštine Ruma u Kulturnom centru "Brana Crnčević", na kojoj su odbornici usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Ruma za prvih devet meseci ove godine. Prihodi budžeta Opštine Ruma za period od 1. januara do 30. septembra 2023. godine iznosili su ukupno 2.292.550.912,81 dinara, što predstavlja ostvarenje od 49,37% u odnosu na planirane prihode za 2023. godinu.

Predsednik Skupštine opštine Ruma, Stevan Kovačević, izjavio je da izveštaj potvrđuje stabilne izvore finansiranja Opštine Ruma. Naglasio je da budžet stoji na čvrstim osnovama, pri čemu svi indikatori ukazuju na uspešnost, posebno ističući da najveći priliv prihoda i dalje dolazi od poreza na dohodak. To pokazuje da privredni subjekti u opštini Ruma uspešno posluju, što lokalnoj samoupravi pruža uverenje da se ostvaruju ciljevi i programi zacrtani za ovu godinu. 

"Uz očekivanja značajnih priliva i u poslednja tri meseca ove godine mozemo očekivati da će procenat izvršenja budžeta za 2023. godinu biti u visokom procentu i to je dobra vest za građane", izjavio je Kovačević.

Opština Ruma
 

 

Nekoliko tačaka dnevnog reda odnosilo se na rad javnih preduzeća. Data je saglasnost JP "Vodovod" i JP "Komunalac" za nabavku opreme i mehanizacije. Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević očekuje da će se nabavkom opreme ova dva javna preduzeća postaviti na takve osnove da mogu udovoljiti zahtevima građana što se tiče kvaliteta komunalnih usluga.

Kao i prethodnih godina povodom Dana opštine Ruma i slave grada biće dodeljene nagrade i priznanja pojedincima koji su u periodu koji je iza nas dali značajan doprinos razvoju delatnosti kojima se bave i razvoju Opštine Ruma.

"Ove godine ćemo dodeliti jedno priznanje počasni građanin Opštine Ruma, jednu rumsku povelju i veći broj zahvalnica najistaknutijim pojedincima. Naša obaveza je da prepoznamo one koji su najuspešniji među nama, da pokazemo da smo kao zajednica svesni njihovog doprinosa, da znamo taj doprinos da cenimo jer to je i naš zalog da ćemo dati podsticaj i mlađim generacijama da napreduju u svojim poslovima, da budu građani koji daju doprinos razvoju naše lokalne zajednice. Prethodne dve godine nismo dodeljivali priznanje počasnog građanina zato što nismo imali predloge za koje je komisija procenila da zasluzuju da ponese to priznanje. Ne zelimo da ni na koji način devalviramo to priznanje i dodeljujemo ga u onom momentu kada kandidati zaista to i zasluzuju. Ove godine predlog je usvojen na sednici da zvanje počasnog građanina ponese Irena Vujović, ministarka za zaštitu zivotne sredine u Vladi RS koja je i kao ministar i kao pojedinac dala značajan doprinos rešavanju kapitalnih projekata kada je u pitanju zaštita zivotne sredine u Opštini Ruma", izjavio je Kovačević.

Za vršioca duznosti direktora Zavičajnog muzeja Ruma imenovan je Uroš Nikolić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike