24SEDAM RUMA Počela kompletna rekonstrukcija Pavlovačke ulice (FOTO)

06.12.2023

16:36

0

Autor: 24sedam

Planiranom dinamikom prva faza radova bi trebala da se završi na proleće, dok će celokupna rekonstrukcija ulice trajati dve godine

24SEDAM RUMA Počela kompletna rekonstrukcija Pavlovačke ulice (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Građani Pavlovačke ulice će zahvaljujući zajedničkom projektu Opštine Ruma i Vlade AP Vojvodine dobiti potpuno uređenu ulicu sa novom kanalizacionom, telekomunikacionom i elektro mrežom, sa tehnološki savremenom javnom rasvetom, novim ćuprijama i kolovozom.

Naš grad će dobiti jednu modernu ulicu, koja će moći da odgovori velikoj frekvenciji saobraćaja, s obzirom na to da je Pavlovačka ulica najbrza veza za put ka Vrdniku, poručila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković.

Zbog složenosti projekta i dužine ulice od blizu 1.3 kilometra, radovi se sprovode u fazama. Prva faza obuhvata deonicu od Gerontološlog centra "Srem" do Lenjinove ulice i trenutno AD "Sremput" izvodi podzemne radove na kanalizacionoj i telekomunikacionoj mreži.

Opština Ruma
 

"Dobićemo jednu zaista modernu i lepo uređenu ulicu na radost svih građana. Sva elektro i telekomunikaciona mreza biće pod zemljom, rešavamo i problem sa starom kanalizacionom mrezom. Uradiće se nov kolovoz, pešačka i biciklistička staza, tako da ovaj prilaz Rumi iz pravca Vrdnika biće vrlo lep i ova ulica nakon više decenija će biti adekvatno uređena", istakla je predsednica Ćirić Bošković.

Planiranom dinamikom prva faza radova bi trebala da se završi na proleće, dok će celokupna rekonstrukcija ulice trajati dve godine.

Predsednica Ćirić Bošković se tokom obilaska radova u Pavlovačkoj ulici osvrnula i na početak radova u Industrijskoj ulici u blizini zgrade vatrogasno-spasilačke stanice, ali i na kraj radova na izgradnji kružnog toka kod Rigovog mlina.

"Industrijska ulica je najfrekventnija ulica u gradu, opterećena je teretnim saobraćajem i kolovoz je zaista u lošem stanju. Predsednik Srbije Aleksandra Vučić je prilikom svoje posete Rumi obećao pomoć u realizaciji ovog značajnog projekta. To obećanje je ispunio, krenula je rekonstrukcija koja će obuhvatiti 5.5km dugu deonicu. Naravno i taj projekat radimo po fazama, kako se ne bi cela ulica zatvorila za saobraćaj. Što se tiče Rigovog mlina taj kruzni tok će biti srazmeran frekvenciji saobraćaja. Veliki broj teretnih vozila prolazi tuda, mnogo radnika je zaposleno u kompanijama u industrijskoj zoni, a naravno to je i iz pravca Sremske Mitrovice glavni ulaz u naš grad", kazala je predsednica Ćirić Bošković.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike