24SEDAM RUMA Opština će pomoći u saniranju posledica požara u sali Boks kluba "Sloven"

12.12.2023

15:56

0

Predsednica Aleksandra Ćirić Bošković obišla je zgarište nekadašnje sale i razgovarala sa Zoranom Jovičićem, sekretarom Boks kluba „Sloven“

24SEDAM RUMA Opština će pomoći u saniranju posledica požara u sali Boks kluba "Sloven"
Copyright Opština Ruma

U velikom požaru, koji se dogodio početkom novembra, u potpunosti je izgorela sala Boks kluba „Sloven" Ruma. Požar je odneo sve što je ovaj rumski bokserki klub decenijama ulagao u objekat.

Oko 50-ak boksera svih uzrasnih kategorija treniralo je svakodnevno u pomenutoj sali nadomak rumske Gimnazije, koja je dom Boks klubu „Sloven” već 30 godina.

Opština Ruma je odmah reagovala, obezbedivši klubu termine za trening u Sportskom centru „Ruma", a najavljena je i nova pomoć, kako bi mladi bokseri ponovo imali sve neophodne uslove za bavljenje sportom.

Tim povodom predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković obišla je zgarište nekadašnje sale i razgovarala sa Zoranom Jovičićem sekretarom Boks kluba „Sloven“. Shodno mogućnostima Opština Ruma će, u saradnji sa drugim institucijama, pomoći izgradnju sportske sale, kako bi ovaj prostor ponovo bio mesto okupljanja mladih ljudi koji se bave sportom.

Pored Boks kluba „Sloven“ na istoj lokaciji smeštene su i prostorije Udruženja Slovenaca "Emona", pa je tako društvo koje u Sremu broji 385 članova, mahom iz naše opštine, takođe ostalo bez doma.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike