24SEDAM RUMA Opština izdvojila 45 miliona dinara za zamenu PVC stolarije i kotlova: Predsednica Ćirić Bošković uručila prve ugovore (FOTO)

12.12.2023

15:56

0

Autor: 24sedam

Projekat će obuhvatiti oko 520 domaćinstava, što je za skoro 100 više nego prošle godine

24SEDAM RUMA Opština izdvojila 45 miliona dinara za zamenu PVC stolarije i kotlova: Predsednica Ćirić Bošković uručila prve ugovore (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Subvencionisanjem projekta povećanja energetske efikasnosti, Opština Ruma je još jednom na delu pokazala da je pouzdan partner i oslonac građanima.

Sufinansiranjem ugradnje PVC stolarije i nabavke kotlova na prirodni gas lokalna samouprava želi da pomogne unapređenje energetske sanacije u stambenom sektoru na teritoriji naše opštine.

Stabilno budžetsko poslovanje omogućio je komoditet Rumi, da izdvoji i više sredstava nego što je bilo planirano za projekat povećanja energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova.

Opština Ruma
 

Interesovanje građana je bilo toliko da je Opština Ruma prvobitno planiranih 15 miliona dinara, morala da poveća na blizu 45 miliona dinara, kako bi izašla u susret svima koji su ispunili uslove za dobijanje subvencije.

Projekat će obuhvatiti oko 520 domaćinstava, što je za skoro 100 više nego prošle godine.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković potpisala je danas u Kulturnom centru "Brana Crnčević" prvih 40 ugovora sa građanima koji su dobili finansijsku podršku Opštine, a u narednim danima ugovore će potpisati svih 520 korisnika opštinske subvencije.

Predsednica Ćirić Bošković je podsetila da je ovo treća godina kako Opština Ruma finansira projekat energetske sanacije, te da zadovoljni građani najbolje svedoče koliko je to važan projekat koji će lokalna samouprava finansirati i u narednim godinama.

"Zaista je vladalo veliko interesovanje građana za konkurs, zato smo i odlučili da izdvojimo dodatna sredstva. Danas sam imala čast da potpišem i uručim prve ugovore i razgovaram sa građanima. Ljudi su zadovoljni, srećni što mogu da računaju na Opštinu Ruma i to nas, verujte, motiviše da još predanije radimo kako bi svim građanima omogućili kvalitetnije i bolje uslove za život", izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

Opština Ruma
 

Podsetimo, Opština Ruma svaki pojedinačni projekat zamene stare dotrajale stolarije i ugradnju PVC stolarije, ili ugradnje novog, ili zamene starog kotla na gas subvencioniše u iznosu do 50% od vrednosti radova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike