24SEDAM RUMA Nove lopte za rumske odbojkaške klubove (FOTO)

14.12.2023

21:25

0

Autor: 24sedam

Odbojka je najpopularniji ženski sport u Srbiji i trenutno rumski klub, član Prve vojvođanske lige, okuplja blizu 100 odbojkašica

24SEDAM RUMA Nove lopte za rumske odbojkaške klubove (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Sport, važan segment pozitivnog psihofizičkog razvoja i usmerenja mladih, ali i popularna aktivnost nešto starijih, nailazi na punu podršku opštine Ruma.

Osluškujući potrebe sugrađana pokrenuta je velika akcija obnove starih i izgradnje novih dečijih i sportskih igrališta. Na više lokacija širom opštine izvedeni su radovi na uređenju otvorenog prostora za sport i rekreaciju, ali isto tako završeni su i značajni projekti unapređenja sportske infrastrukture adaptacija školskih fiskulturnih sala i rumske sportske hale.

Pored sufinansiranja rada klubova, termina za treninge, lokalna samouprava nastoji da sama, ili u saradnji sa republičkim ili pokrajinskim sportskim institucijama, obezbedi i razne donacije sportskim kolektivima u vidu sportske opreme i rekvizita.

Opština Ruma
 

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković prisustovala je večeras zajedničkom treningu odbojkaških sekcija našeg grada - ŽOK „Ruma" i  OK „Sloven", u renoviranoj fiskulturnoj sali OŠ „Zmaj Jova Jovanović”.

Odbojka je najpopularniji ženski sport u Srbiji i trenutno rumski klub, član Prve vojvođanske lige, okuplja blizu 100 odbojkašica. Muški odbojkaški klub je nakon duzeg vremenskom perioda pokrenuo svoju školu odbojke i više od 30 članova brani boje Slovena.

Predsednica je posetu iskoristila da se dodatno upozna sa aktuelnostima u rumskim odbojkaškim klubovima, da sasluša njihove trenutne potrebe i predoči im opštinsku politiku u oblasti sporta za 2024. godinu.

Takođe, predsednica Ćirić Bošković je uručila predstavnicima  klubova i nove lopte i pozelevši im uspeha u nastavku sezone.

Opština Ruma
 

„Izuzetno mi je drago što vidim osmehe na licu dece, da su posvećeni sportu i zato sam sigurna da će Ruma iznedriti nove reprezentativce naše zemlje. Mi se trudimo da deci obezbedimo sve uslove za bavljenje sportom, da ih odmalena usmerimo ka zdravom načinu zivota, zato smo i rekordna sredstva ulozili u unapređenje sportske infrastrukture. Podela sportskih rekvizita samo je jedan dodatni stimulans klubovima, lep gest koji im daje do znanja da će u Opštini Ruma imati uvek oslonac“, kazala je predsednica Ćirić Bošković.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike