24SEDAM RUMA Novi broj Informatora "Ruma na 1. mestu" - Gradimo bolju budućnost!

16.12.2023

13:23

0

Autor: 24sedam

Poštovani sugrađani, Vi ste Ruma, a Ruma je na 1. mestu i to će i uvek biti tako - istakla je predsednica opštine Aleksandra Ćirić Bošković

24SEDAM RUMA Novi broj Informatora "Ruma na 1. mestu" - Gradimo bolju budućnost!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Poštovani sugrađani,

Na izmaku 2023. godine, novim brojem rumskog informatora "Ruma na 1. mestu", želimo da vam pružimo detaljan uvid u sve one aktivnosti lokalne samouprave koje su doprinele da tekuća godina ponese epitet veoma uspešne.

Odgovornost, ozbiljnost i predani rad - reči su koje najbolje opisuju naše napore da se sistemski unaprede svi aspekti zivota građana.

Na delu smo pokazali da radimo na unapređenju kvaliteta zivljenja na globalnom planu, bitni su nam auto-putevi, investicije, jer oni donose bolji zivot građanima.

Međutim, isto tako smo u praksi pokazali da podjednako mislimo i na lokalne potrebe stanovnika, da su nam opštinski putevi koji povezuju naša sela, isto tako vazni, kao i novi auto-putevi. Želimo da svako naselje u našoj opštini bude upravo to mesto idealno za zivot.

Veliku pomoć i podstrek da istrajemo našoj borbi za bolju budućnost građana imamo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, republičke i pokrajinske vlade. Drzava je prepoznala činjenicu da se ne povlačimo pred problemima, nego da se odlučno hvatamo u koštac sa njima i jedan po jedan ih rešavamo i zato nam pruza podršku u svim kapitalnim projektima.

Ono što je delovalo nekad nerešivo, gotovo nemoguće ostvarivo, poput „gašenja“ ekološke crne rupe naše opštine – gradske deponije, vreme je pokazalo da je moguće kada se strpljivo, stručno i planski radi.

Decenijama je ta lokacija uz magistralni put M21, na samo par kilometara vazdušne linije od centra grada, bila u zapećku, niko njome nije hteo da se bavi.

Zajednički projekat Opštine Ruma i Ministarstva zaštite zivotne sredine, doskorašnje ruglo našeg grada, pretvoriće u zelenu oazu.

Realizovali smo niz projekata kako bi uslovi obrazovanja bili podjednaki za svu decu. Ulozili smo rekordna sredstva u obnovu gradskih institucija kulture, ali seoskih domova kulture i unapređenje sveukupne turističke ponude u našoj opštini.

Vrednujemo i nagrađujemo uspehe naših učenika, studenata i sportista.

Finansiramo čitavu lepezu mera socijalne politike, od dobro poznatih besplatnih udžbenika za sve osnovce, besplatnog vrtića za svu decu, novčanih pomoći za trudnice i porodilje, subvencionisanog prevoza, vantelesne oplodnje, do novčane pomoći za decu obolelu od teških i malignih oboljenja i još mnogo toga po čemu smo jedinstveni u našoj zemlji. Takav slučaj je bio i sa isplatom opštinske novčane pomoći građanima za saniranje posledica štete, koju je tokom jula prouzrokovala elementarna nepogoda pogodivši region Srem.

Rekordna infrastrukturna ulaganja dala su novu geostratešku dimenziju našoj opštini. Ruma je sada čvrsto pozicionirana na čvorištu najvaznijih puteva u našoj zemlji, a to raskršće puteva je novi podsticaj za ubrzani razvoj i baš zato ni Ruma, ni Srbija ne smeju da stanu!

Nastavljamo i dalje sa velikim kapitalnim ulaganjima. Godina 2024. biće godina ravnomernog razvoja i ulaganja u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo, socijalnu brigu i zaštitu, kulturu i sport.

Naša vizija podrazumeva stvaranje što boljih uslova zivota i rada naših sugrađana. Želimo da naša opština bude što naprednija i bolja, da bude uzor drugim opštinama.

Zajedno sanjamo snove i menjamo našu opštinu na bolje, ispunjavamo obećanja, a svaka naša aktivnost ima za cilj još brzi napredak naše lokalne zajednice.

I najvaznije, dragi sugrađani, sve to činimo osluškujući vaše potrebe. Vaše inicijative postaju naši prioriteti.

Poštovani sugrađani, Vi ste Ruma, a Ruma je na 1. mestu i to će i uvek biti tako!

Vaša predsednica Opštine Ruma

Aleksandra Ćirić Bošković

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike