Vetar tokom noći napravio haos u Zapadnoj Srbiji: Drveće padalo na puteve, vatrogasci-spasioci i putari imali pune ruke posle

02.12.2023

10:27

0

Osim Užica i Zlatibora jak olujni vetar pogodio je i teritoriji opštine Nova Varoš

Vetar tokom noći napravio haos u Zapadnoj Srbiji: Drveće padalo na puteve, vatrogasci-spasioci i putari imali pune ruke posle
Copyright RINA

Tokom noći jak olujni vetar na teritoriji Zapadne Srbije čupao je drveće iz korena, a na pojedinim mestima bio je blokiran i saobraćaj. Sve nadležne ekipe su odmah reagovale, na teren su izašli vatrogasci-spasioci koji su uklonili pala stabla kolovoza.

- Osim drveća na putu jak vetar tokom noći nije izazvao veće problema u domaćinstvima. Za sada nemamo nikakve prijave od građana o pričinjenoj šteti. Sve ekipe su u pripravosti, jer su i danas najavili jak vetar koji bi mogao da predstavja problem. Na nama je da brzo i adekvatno reagujemo, rekao je za RINU Zoran Militarov iz Gradskog štaba za vanredne situacije u Užicu.

Na teren su odmah izašli u zaposleni u Putevima Užice, koji nakon što su prethodnih dana pročišćavali snežne nanose, sada ponovo i bez snećnih padavina imaju pune ruke posla.

Tokom noći duvao je jak vetar najviše na Zlatiboru i Tari. Vetar je pomerao privremenu saobraćajnu signalizaciju i lomio grane drveća. Ekipe su bile na terenu i uklonile polomljene grane drveca, i popravili saobraćajnu signalizaciju tako da vozila sada prolaze bez problema na svim putnim pravcima, naglasio je Alen Mušanović iz Puteva Užica.

Osim Užica i Zlatibora jak olujni vetar pogodio je i teritoriji opštine Nova Varoš gde je takođe drveće padalo na put, a prekid saobraćaja regostrovan je u selu Aljinovići gde je u prekidu bio regionalni put Nova Varoš - Sjenica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike