Medvedi ponovo seju strah: Porodici Nikačević rasturili 40 košnica, divlje životinje došle do asfalta

01.12.2023

17:35

0

Prema procenama upravljača šumskog gazdinstva i lovaca, na Goliji ima preko dvadeset medveda, a za sada su markirana četiri

Medvedi ponovo seju strah: Porodici Nikačević rasturili 40 košnica, divlje životinje došle do asfalta
Ilustracija - Copyright Profimedia

Iako su upadi medveda postali gotovo uobičajeni na teritoriji ivanjičke opštine, niko nije očekivao da će doći do samog asfalta. Takav slučaj dogodio se proteklih dana, u centru Međurečja kod Ivanjice, kada je medved rasturio četrdeset košnica porodice Nikačević, piše "Infoliga.rs".

Uzgojem pčela bave se više od četrdeset godina, a prizor koji su juče ujutru zatekli ih je šokirao.

- Košnice nam se nalaze na istom mestu gotovo pola veka, nikada nismo ni pomislili da bi tako nešto moglo da ih uništi. Već par dana mečka je posećivala naš pčelinjak, prvo veče uništila je devet košnica, a sinoć je definitivno sve polomila. Materijalna šteta je velika, sigurno 4000 evra, što se samo košnica tiče, da ne pričam o potencijalnoj količini meda koju smo izgubili. Prijavili smo sve nadležnima, koji trenutno procenjuju štetu - priča Ratko Nikačević.

Prema procenama upravljača šumskog gazdinstva i lovaca, na Goliji ima preko dvadeset medveda, a za sada su markirana četiri. Ipak, dok čekaju da utonu u tradicionalni zimski san, pčelari širom ivanjičke teritorije strahuju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike