Baka Sneža u osmoj deceniji meša malter i pomaže suprugu na gradilištu: "Kad bih sedela u kući po ceo dan, ja bih se razbolela"

15.11.2023

11:04

0

Od kada zna za sebe radi, a kako kaže, nada se da će je zdravlje još dugo služiti

Baka Sneža u osmoj deceniji meša malter i pomaže suprugu na gradilištu: "Kad bih sedela u kući po ceo dan, ja bih se razbolela"
Baka Snežana iz Ivanjice - Copyright Foto: RINA

Neobična slika stiže sa jednog gradilišta u Ivanjici jer na njemu, rame uz rame sa suprugom, radi vredna Snežana Jekić, koja, iako ima solidnu penziju i mogla bi da se odmara, u osmoj deceniji ne želi da sedi besposlena već radi na mešalici i zida objekte.

- Rad je stvorio čoveka i održao ga. Kad bih sedela u kući po ceo dan, mislim da bih se razbolela - kaže ova vitalna Ivanjičanka (72).

Od kada zna za sebe radi, a kako kaže, nada se da će je zdravlje još dugo služiti, jer za Snežanu nema stajanja.

Foto: RINA
 

Sa suprugom se i upoznala na gradlištu, a tu su zajedno i nekoliko decenija kasnije.

- Imamo dobre penzije, neko će reći - e vidi kako moraju da rade u tim godinama. Ali, zaista, ugrožena egzistencija nije razlog, već naša želja i volja da budemo korisni i u ovim godinama. Radimo za našu decu i unuke. Sad sam ovde sa suprugom, i ako nas sneg ne bude omeo, dići ćemo ploču na ovom objektu. Posao ide dobro, ja mešam malter, tu je još jedan pomoćnik, a moj Jeroslav je glavni majstor, sa Jordanom zida i ide ko mećava. Ja pripomognem kad se dižu ćoškovi, umem i da zidam, držiš se konca i libele, ništa to nije teško - otkriva Snežana.

Foto: RINA
 

Osim na gradilištu, ova vredna žena spretna je i na porodičnom imanju, jer skoro sama uredi sve voćnjake.

- Imam po dvadeset ari kupine i maline, sve ja to obradim sama, tu niko ne ulazi. I drva sam spremila za ovu zimu, isekla na cirkularu, a i sa motornim testeretom radim. Čujem ovu omladinu kako samo nešto kuka. Loše im je to, ne treba kukati, već treba raditi. Ko radi nema vremena da se žali - zaključila je Snežana.

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike