Snagator iz Sjenice šampion u obaranju ruke!

14.11.2023

10:29

0

Njegova karijera u obaranju ruke započela je spontanim nadmetanjima, a prvi ozbiljni uspesi došli su nakon što je postao nepobediv u svom rodnoj Sjenici

Snagator iz Sjenice šampion u obaranju ruke!
Irfan Camović - Copyright Facebook/Irfan Camović

Irfan Camović iz Sjenice ne samo da nosi titulu jednog od najjačih ljudi, već je i dokazao svoju snagu osvajanjem šampionskih titula u obaranju ruke na nacionalnom nivou Srbije. Od detinjstva je bio poznat po svojoj izvanrednoj snazi, koju je kasnije kanalisao u profesionalni sport.

Njegova karijera u obaranju ruke započela je spontanim nadmetanjima, a prvi ozbiljni uspesi došli su nakon što je postao nepobediv u svom rodnoj Sjenici. Sledila su takmičenja u Novom Pazaru, Vrnjačkoj Banji, Ubu, i napokon osvajanje šampionskih titula u obaranju ruke u Petrovcu na Mlavi na Turniru “Mlava open” i u Zrenjaninu.

Camovićeva ljubav prema ovom sportu je neosporna, kao i podrška koju dobija od svoje supruge, koja je, kako sam kaže, ključna u njegovom uspehu. Uprkos teškoj povredi desne ruke, koja je rezultirala prelomom i operacijom, njegov sportski duh nije umanjen. Naprotiv, oporavak i podrška lekara bili su mu dodatni motiv da se vrati jači.

Sa 29 godina, Camović već ima bogato iskustvo i priznanja. Njegova posvećenost i ulaganje u sport ogledaju se kroz intenzivne treninge i specijalizovanu ishranu, što ukazuje na visok nivo profesionalizma i posvećenosti.

Camović vidi svoju snagu kao deo nasleđa, pripisujući je genetici i svom dedi Latifu Camoviću - Latku, koji je takođe bio poznat po svojoj snazi. Sada, sa planovima za osnivanje kluba u Sjenici, Camović ne samo da nastoji napredovati u svojoj karijeri, već i da inspiriše i vodi mlade u sportu obaranja ruke, uveren da će njegov rodni kraj uskoro postati rasadnik talentovanih snagatora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike