Grad na Đetinji danas slavi svoj dan: Datum kada je ime Užica prvi put pomenuto u dubrovačkim spisima

09.10.2023

19:45

0

Svim građanima čestitku je uputila i gradonačelnica Jelena Raković Radivojević

Grad na Đetinji danas slavi svoj dan: Datum kada je ime Užica prvi put pomenuto u dubrovačkim spisima
Užice - Copyright Profimedia

Grad na Đetinji danas slavi svoj dan, u znak sećanja na datum 9. oktobar 1329. godine, kada je u dubrovačkim spisima ime Užica prvi put pomenuto.

Svim građanima čestitku je uputila i gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

- Dan grada Užica prilika je da se setimo svih onih koji su zaslužni za njegovo postojanje, od Sklavka i Mile koji se pominju u Dubrovačkim spisima iz 1329. godine, preko heroja koji su životima platili slobodu Užičke republike, do svih velikih Užičana, koji su ime grada proneli širom Evope i sveta. Imamo dužnost i obavezu da ih se sećamo i da na njihove velike podvige i rezultate uvek podsećamo, jer njima dugujemo grad koji imamo danasn - istakla je gradonačelnica.

RINA
 

Ona dodaje da sve rade sa ciljem da Užice bude mesto u kome se ostaje i u koje se rado dolazi.

Razvoj infrastrukture, privrednih, turističkih, kulturnih, sportskih i svih ostalih potencijala prioriteti su na kojima se, kako je istakla, konstantno radi.

- Obilaznica, rekonstrukcija Zdravstvenog centra, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih puteva i ulica , izgradnja dečijih igrališta i sportskih terena, uređenje odmorišta, parkova i pešačkih staza, samo su neki od ciljeva koje smo postavili i od kojih nećemo odustati, usput rešavajući i sve ostale probleme sa kojima se naši građani suočavaju. U tom velikom poslu imaćemo kao i do sada podršku Vlade Republike Srbije, a verujem i podršku građana Užica - istakla je gradonačelnica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike