Najlepša slika Srbije danas stiže iz Ivanjice: Mali nušićevci prodefilovali glavnim ulicama (FOTO)

27.08.2021

10:22 >> 14:08

0

Autor: Jovana Vrećo

U ovoj varošici vreme kao da je stalo pre više od jednog veka

Najlepša slika Srbije danas stiže iz Ivanjice: Mali nušićevci prodefilovali glavnim ulicama (FOTO)
Copyright RINA

Svaki ćošak Ivanjice ovog vikenda podseća na Nušićevo doba, a u ovoj varošici vreme kao da je stalo pre više od jednog veka.

Tradicionalna “Nušićijada” traje od petka do nedelje, a najmlađi nušićevci prodefilovali su glavnim ulicama. Osmesi na licima i posebno namenjeni kostimi vratili su Ivanjičane u neka davna vremena.

Pročitajte još:

– Divno je videti svu ovu decu obučenu kao što je nekad bilo. Haljinice, šeširići, vidi se koliko uživaju u svemu tome. Najlepša tri dana u Ivanjici tokom čitave godine su ona kad traje “Nušićijada”. To je pravi praznik za sve nas meštane – rekla je za Rinu Ivanjičanka Gordana Simović.

RINA

U varošicu je stigao i “Branislav Nušić”, kog su svi sa oduševljenjem prihvatili i čekali u redu da se sa njim slikaju. Glumac Milan Milosavljević već 12 godina nalazi se u ovoj, za njega, posebnoj ulozi.

Tokom svečanog otvaranja predaju mu se ključevi grada i on je jedina vlast, a za varošicu ima drugačije planove.

RINA

– Naredna tri dana kroz Ivanjicu vladaju smeh, zabava, umetnost i kultura. Kažu mi ljudi u šali da su umorni od politike i da te ključeve ne vraćam ni kad prođe vikend. Sve posetioce očekuje fenomenalan pozorišni program, predstave za decu i odrasle. Ovo je manifestacija koju zaista vredi posetiti – rekao je Milosavljević.

Ivanjička ’’Nušićijada’’ visoko je kotirana na turističkoj mapi festivalskih ponuda u zemlji i regionu. Obeležavaju je imena i institucije iz sveta kulture, zabave, novinarstva, izdavaštva, besedništva, satire i aforizama, kao i talentovani stvaraoci iz ivanjičkog kraja.

Višegodišnja saradnja sa akademskim institucijama poput Matice srpske, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju govore o značaju edukativne uloge festivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike