Novi Sad spremno dočekuje paklene temperature: Sve nadležne službe su u stanju pripravnosti

11.07.2023

18:45

0

JKP "Vodovod i kanalizacija" je postavilo cisterne sa pijaćom vodom na dve lokacije u gradu, a to su centar grada

Novi Sad spremno dočekuje paklene temperature: Sve nadležne službe su u stanju pripravnosti
Novi Sad - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Novi Sad je spreman za najavljene visoke temperature - na dve lokacije postavljene su cisterne sa pijaćom vodom, javne česme na više lokacija u gradu su u ispravnom stanju, a sve nadležne službe su u stanju pripravnosti, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Upravo zbog tako visokih najavljenih temperatura, koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naložio je komunalnim preduzećima, gradskim upravama da učine sve što je nephodno da bi se adekvatno reagovalo u takvoj situaciji.

Đurić je istakao da je Grad Novi Sad u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

- Apelujemo na građane da se pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre, da bismo sprečili pojavu požara na otvorenom i da poštuju savete stručnjaka kako bi lakše podneli toplotni talas - rekao je Đurić.

JKP "Vodovod i kanalizacija" je postavilo cisterne sa pijaćom vodom na dve lokacije u gradu, a to su centar grada - na Trgu slobode, dve cisterne kod Futoške pijace - na uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice. U slučaju potrebe, JKP "Vodovod i kanalizacija" će postaviti još jednu cisternu na neku od najfrekventnijih gradskih lokacija. Pored cisterni, prema navodima JKP "Vodovod i kanalizacija", Novosađani mogu da se osveže na javnim česmama, na više frekventnih lokacija širom Grada, a postavljene su česme i na hidrantima u samom centru, u zoni šetališta.

Pored šetališne zone, postoje i javne česme na sledećim lokacijama: Braće Mogin BB (ispred Pošte), Bulevar Jaše Tomića 1 (Ugao sa Bulevarom oslobođenja iza trafike), Partizanska 2 (Čenej), Dunavski park, Limanski park (kod Skejt parka), Narodnog fronta BB (Limanski park), Novosadskog sajma BB (kod prodavnice „Novkabel“), Šangaj (Ulica VI BB), SPENS, Sunčani kej (Dom vojske), Sunčani kej 4, Sunčani kej 27, Petrovaradinska tvrđava (ispred Akademije).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike