"Exit" pun droge, Novi Sad pun smeća: Festival na Petrovaradinu obeležili autošovinistički skandali (FOTO/VIDEO)

10.07.2023

11:32

1

Novosađani kao i svake godine nemaju mnogo reči hvale za posetioce ovog festivala

"Exit" pun droge, Novi Sad pun smeća: Festival na Petrovaradinu obeležili autošovinistički skandali (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam

Ovogodišnji festival Exit u Novom Sadu posetilo je više od 200.000 ljudi iz 120 zemalja, saopštili su organizatori, a stanovnici Srpske Atine od danas će pokušati da se vrate svakodnevnim aktivnostima koje su im tokom trajanja festivala bile bitno narušene!

Novosađani kao i svake godine nemaju mnogo reči hvale za posetioce ovog festivala koji su ponovo pokazali da nemaju nikakvog obzira prema domaćinima i Novom Sadu. 


"Exit" zatrpan narkoticima

I ove godine narkotici su nađeni kod velikog broja lica, a pripadnici MUP-a ističu da su zaplenjenesve vrste droga - kokain, amfetamin, ekstazi...

Samo tokom drugog dana "Exit" festivala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su različite vrste narkotika od ukupno 53 lica, a 19 lica lišeno je slobode. Kod privedenih lica pronađeni su marihuana, kokain, "ekstazi" i druge psihoaktivne supstance. Kod 46 lica droga je pronađena na području Petrovaradinske tvrđave. Takođe, trećeg festivaslog dana pripadnici MUP-a zaplenili su različite vrste narkotika od ukupno 36 lica, a zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga,  uhapšen je S.S. (1986) iz okoline Novog Sada. Pretresom njegove kuće, policija je pronašla 150 grama sasušene marihuane, deset stabljika kanabisa, bruto težine oko 3,5 kilograma, semenke ove biljke i digitalnu vagu.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ PU NOVI SAD
 

 

Takođe, Mup je saopštio da je tokom prve noći Exit festivala iz saobraćaja isključeno 60 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci. 

PONOVO PAD SA TVRĐAVE - ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA!

Muškarac star 42 godine belgijski državljanin pao je sa visine od šest metara, kod bedema Bastion na Petrovaradinskoj tvrđavi.

On je zadobio višestruke frakture, ali se nalazi u stabilnom stanju. navode u PT službi Kliničkog centra Vojvodine.

Grad kao deponija smeća!

Od početka Exit festivala do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave i okoline, sakupi se i na gradsku deponiju otpremila čak nekoliko desetina tone smeća.

Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju aktivno radi više desetina radnika, a završetkom Exita njihov posao nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje.

Printscreen/YouTube
 

 

Kako građani Novog Sada ističu, prljavština koja ostaje za posetiocima festivala je jeziva i grad ne liči ni na šta.  

Autošovinistički ispadi i skandali!

I ove godine organizatori Exita su se potrudili i da istaknu svoj jasan autošovinistički stav – da Kosovo i Metohiju ne smatraju sastavnim delom Republike Srbije. 

Naime, oni su sa bedema Petrovaradinske tvrđave skinuli zastavu na kojoj je predstavljena mapa Kosova i Metohije u bojama srpske trobojke i sa srpskim grbom i na njeno mesto postavili srce sa simbolom mira!

Printscreen
 

 

Takođe. samo dan posle skandala sa zastavom na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Exitu se dogodio još jedan incident.

Ovog puta je na jednom od nastupa jedan mladić podigao zastavu na kojoj je bila mapa Kosmeta u bojama srpske zastave i natpis “Nema predaje”. Samo nekoliko sekundi posle toga prišao mu je stariji muškarac koji je agresivno tražio da se skloni odatle.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

 

On je mladića odgurnuo uz psovke, pokazujući mu da na Exitu nema mesta za one koji smatraju da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike