Đurić povodom otkrivanja murala: Siniša gleda na stadion na kojem je započeo karijeru

10.07.2023

21:01

0

Nesumnjivo vrhunski sportista, koji je od strane svog grada 2006. godine proglašen za počasnog građanina - rekao je gradonačelnik Novog Sada

Đurić povodom otkrivanja murala: Siniša gleda na stadion na kojem je započeo karijeru
Copyright Pritnscreen/Instagram/Milan Đurić

Mural Siniši Mihajloviću privukao je veliku pažnju javnosti. Na njegovo zvanično otvaranje danas su došli i članovi porodice - Sinišin sin Dušan, brat Dražen i majka, a prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i Udruženje građana “Kutak Liman 2” čija je ideja realizovana u delo, piše NS uživo.

Prvi čovek Novog Sada istakao je da se ovako naš proslavljeni sportista neće zaboraviti.

- Ovde smo i sa njegovom majkom, rođenim bratom Draženom i sinom Dušanom. Danas još jednom odajemo počast. Podsetio bih da je počeo u “Vojvodini” i da je u toj svojoj prvoj godini osvojio i titulu tadašnje države. Nakon toga odlazi putem Crvene zvezde i osvaka Ligu šampiona. Posle toga odlazi u Italiju, gde završava igračku karijeru. Nesumnjivo vrhunski sportista, koji je od strane svog grada 2006. godine proglašen za počasnog građanina - rekao je Đurić i dodao da je važno mesto gde se nalazi mural jer gleda na stadion na kojem je započeo karijeru.

Dražen Mihajlović istakao je da ga raduju ovakve stvari i da je Novom Sadu potrebno još murala s bitnim građanima.

- Zahvalio bih se “Kutku Liman 2”, članovima ovog udruženja. Ja sam to prihvatio. Odlučili smo se za ovu lokaciju iz više razloga. Prvi je da je Siniša imao prebivalište na Limanu 1, nekoliko stotina metara od ovog mesta, a drugi razlog je što lokacija gleda na stadion gde je počeo i završio karijeru. To je primer dobrih komšijskih odnosa i zahvalio bih se stanarima zgrade koji su dali saglasnost da se na fasadi nalazi Sinišin mural. Što se tiče fotografije, namerno smo odabrali Sinišu u službenom odelu reprezentacije- istakao je Sinišin brat Dražen.

Prisutnima se obratio i Dušan Mihajlović, Sinišin sin, uz reči da je mural prelep i da mu se veoma dopada.

- Bio sam iznenađen jer nisam znao da se mural radi. Imao sam priliku da budem na Exitu i grad mi se dopada. Veoma mi se dopada i mesto za mural - rekao je Sinišin sin.

U ime Kutka Lima 2 obratio se i Dušan Đukić.

- Iznad murala stoji Sinišin citat, koji mislimo da ga najbolje opisuje. Angažovali smo umetnika iz Beograda, Deroksa. Želeo bih da se zahvalim porodici Mihajlović za maksimalnu podršku u izradi murala - rekao je Đukić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike