Mališani sa Kosmeta u poseti Republici Srpskoj, domaćini poručili: "Niste sami, imate prijatelje"

24.06.2023

15:04

0

Više od 800 učenika i prosvetnih radnika iz 40 osnovnih škola na Kosmetu dolazi u Republiku Srpsku u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji

Mališani sa Kosmeta u poseti Republici Srpskoj, domaćini poručili: "Niste sami, imate prijatelje"
Copyright TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

U Republiku Srpsku danas su stigla srpska deca sa Kosova i Metohije u okviru projekta "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji se organizuje 11. put.

Više od 800 učenika i prosvetnih radnika iz 40 osnovnih škola na Kosmetu dolazi u Republiku Srpsku u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Deca su danas stigla u Etno-selo Stanišići u Bijeljini, prenela je RTRS.

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov reko je da će sutra u Andrićgradu biti dočekano još oko 250 dece iz Parteša, Pasjana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Zvečana i Leposavića, koja će biti smeštena sedam dana kod vršnjaka na Sokocu, u Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Nevesinju i Trebinju.

On je istakao da Srbi u Republici Srpskoj brinu za svoj narod na Kosovu i Metohiji, te da je ovo na neki način dokaz da nisu sami i da imaju prijatelje.

- Deca sa Kosova i Metohije družiće se sedam dana sa svojim vršnjacima i uživaće u slobodi Republike Srpske koju nemaju u južnoj srpskoj pokrajini - rekao je Arlov.

On je dodao da je veza Republike Srpske i Kosova i Metohija čvrsta i da su zato ovaj projekat i nazvali "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

- Želimo im dobrodošlicu, a mališanima koji danas odlaze srećan put na Kosovo i Metohiju i da ih dočeka mir - dodao je Arlov.

Deca sa Kosmeta koja su došla danas biće gosti kod porodica svojih vršnjaka u 14 gradova i opština, u zapadnom delu Srpske i Semberiji, a deca koja sutra stižu u Andrićgrad biće smeštena u istočnom delu Republike Srpske i Hercegovini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike