Peštan napravio haos! U Rudovcima potopljeno 35 domaćinstava, deca evakuisana iz vrtića, meštani očajni (VIDEO)

16.06.2023

17:26

0

Autor: M. Vu.

Iz bezbedonosnih razloga isključeno je četiri trafo stanice, tako da je 550 domaćinstava bez električne energije

Peštan napravio haos! U Rudovcima potopljeno 35 domaćinstava, deca evakuisana iz vrtića, meštani očajni (VIDEO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Marija Vukićević

Zbog visokog vodostaja i plavnog talasa koji dolazi iz pravca Aranđelovca najviše problema na teritoriji opštine Lazarevac danas tokom dana izazvala je reka Peštan, koja se izlila iz korita i poplavila sela Darosavica, Baroševac, Rudovce, Kruševicu i Male Crljene.

Od ranog jutra nadležne službe nalaze se na terenu i preduzimaju sve raspoložive mere u cilju zaštite ljudi i objekata.

 

 

U selu Rudovci je poplavljeno 35 kuća. Deca iz predškolskih ustanova su evakuisana, jer je voda počela da prodire u objekat. Iz bezbedonosnih razloga isključeno je četiri trafo stanice, tako da je 550 domaćinstava bez električne energije.

Kako su nam rekli meštani Rudovaca, situacije je alarmantna i strahuju jer su danas videli više vode nego 2014. godine kada su se dogodile stravične poplave.

- Ovo je strašno, opet moramo da strahujemo - rekao nam je Sveta Marković iz ovog mesta. - Slična je situacija kao 2014. godine, ako ne i gore. I za sve ove godine, s mesta se nismo pomakli. Sve je isto kao pre. Reka se izlila, poplavila mi je i kuću i štalu. Celo jutro sam izbacivao vodu, ali ne vredi, ne prestaje da nadire.

Najteža situacija je u selu  Darosavica koje je odsečeno od sveta, dok je u mestu Mali Crljeni poplaveljno preko 20 domaćinstava. 

Zbog izlivanja Peštana saobraćaj je obustavljen na putu Rudovci – Kruševica, kao i Lazarevac – Vreocim (Ulica Janka Stajčića kod Staklenika u Šopiću). 

Danas je hitno održana i 25. Vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Lazarevac na kojoj je doneta odluka da se sva raspoloživa mehanizacija opštinskih javnih preduzeća i Ogranka Kolubara stavi na raspolaganje Štabu. Članovi štaba se u ovom trenutku nalaze se na terenu i prate sve moguće kritične lokacije i preduzimaju sve raspoložive mere u cilju ublažavanja štete, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije ​​​ GO Lazarevac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike