Poplave i u Novom Pazaru: Vojska Srbije će podići pontonski most

16.06.2023

12:44

0

Voda se ulila u domove, dvorišta, radionice i pomoćne objekte nanevši mulj i blato

Poplave i u Novom Pazaru: Vojska Srbije će podići pontonski most
Ilustracija - Copyright 24sedam/I.P.

Obilne padavine koje u Novom Pazaru ne prestaju duže od 24 sata dovele su do porasta vodostaja reka Trnavica i Jošanica. Bujične poplave koje su pogodile Novi Pazar pre dva dana napravile su veliku štetu stanovnicima naselja Trnava i Ćeremidžinica.

Voda se ulila u domove, dvorišta, radionice i pomoćne objekte nanevši mulj i blato. Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Novi Pazar, Ismail Dupljak, naveo je da je reka Trnavica dostigla svoj maksimum u vodostaju i da se veće bujične poplave ne pamte u Novom Pazaru.

"Naše službe, javna komunalna i privatna preduzeća koja su angažovana na saniranju posledica poplava su uz korita reka Trnavica i Jošanica. Radi se na saniranju štete, čišćenju rečnih korita i utvrđivanju obala. Obilazimo domaćinstva, na usluzi smo građanima, činimo sve što je u našoj moći da im pomognemo. Od juče su u porastu vodostaji Trnavice i Jošanice ali se voda nije izlila iz korita. Blago je povećan i vodostaj reke Raške. Zbog padavina koje su najavljene u pripravnosti smo sa svim subjektima i pratimo situaciju", naveo je Dupljak.

On je rekao da je Javno preduzeće za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u kontaktu sa Vojskom Srbije o postavljanju pontonskog mosta između naselja Trnava i Kleča.

"Dobili smo pozitivan odgovor od Vojske. Naše Javno preduzeće za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u kontaktu je sa Vojskom Srbije i radi se na pripremi da se taj most postavi", kazao je Dupljak.

Zbog oštećenog putnog pravca i mosta oko 30 domaćinstava naselja Kleča odsečeno je od Novog Pazara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike